Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (106/255) > >>

juliang:
EDM: Граала не беше ли чашата в която е била събрана Божията кръв? Той със скрижалите вътре му викаха Кивот. Поне с тия спомени съм останал от Индиана Джоунс ... ;)

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Юли 10, 2015, 07:19:06 pm ---EDM: Граала не беше ли чашата в която е била събрана Божията кръв? Той със скрижалите вътре му викаха Кивот. Поне с тия спомени съм останал от Индиана Джоунс ... ;)

--- Край на цитат ---

Да, по Индиана Джоунс е така. Но тия филми често ни вкарват в умишлена заблуда. Нека хората си мислят, че е някаква дървена чаша. Има доста разследвания и филми по въпроса с тамплиерите и Свещения Граал.

А кивот значи ковчег, сандък.

Няма лошо банките да печелят от лихви, но само когато са държавни, защото печалбата ще е за целия народ. Само тогава е оправдано. Така е в Китай, така беше и у нас преди. И всеки помни колко беше тогава лихвения процент - 1% и дали имаше лоши кредити - май не. По същата логика може да се каже и за енергетиката и добива на полезни изкопаеми. Защо най-печелившото го даваме на "чужди инвеститори", аз им викам колонизатори? Защото от край време сме си мръсно и продажно племе.

И сега по тази логика питам аз и отговор не искам  :D, демокрацията ли води до просперитет в икономиката или нещо друго? Пак с Китай ще дам пример. Те са за пример по всичко, но нямат демокрация.

Да напомня и един друг факт:
По време на 45 год. управление на Бай Тошо държавата за 45 г. натрупа около 6 милрд. $ външен дълг. Ореваха орталъка петата колона - неолибералите, глей как задлъжняла държавата от Бай Тошо. А сега, с колко заем се допълва ежегодния недостиг в бюджета? - около 2 милрд. ката година. Ония милиарди дето Бойко ги изтегли са башка. Но най-големи приятели и демократи за запада са онези, които тегляд кредити.

Всички трябва да станат като гърците, да затънат в дългове.

mind:
atos, ако позволиш да те допълня по т.2
Банката дава на nizo 100-те лева на някой закъсал срещу 20% лихва или 20лева. В най-добрия случай, накрая на годината nizo си взема 5-те лева от задлъжнелия човек, а банката реализира 15 лева печалба от чужди пари.
Ако има инфлация 5% за една година, то низо ще спечели една голяма нула, но банката ще е напред с цели 10.

EDM electronics:
От повечето коментари, все негативни за политиците, идва ред и за един позитивен....е, само един, но пък е лъч в тъмнината.
Янис Варуфакис - един достоен политик! Бивш министър на финансите на Гърция в правителството на Ципрас, подал оставка преди референдума. Изключително интелигентен и с правилна ценностна система.
В момента се води кампания срещу него, да бъде дискредитиран, защото е имал таен план "Б" за Гърция, ако излезе от еврозоната и банките нямат евро за разплащане на бизнеса. Той е измислил гениален план за разплащания без пари, за да не спре икономиката, докато се напечатат драхмите. Сега под давлението на "Петимата мъдреци" - германски финансисти, които управляват ЕС, е подета кампания, такива като Варуфакис да няма, никаква опозиция. Обвиняват го, че откраднал банковите сметки но регистрираните в данъчните служби фирми. Да, искал е да ги хакне, но не с цел да си колекционира номера на банкови сметки, щото от тях не се вижда кой какви капитали къта, а да осъществи план "Б".

Ето едно много интересно интервю на Варофакис:
https://neverojatno.wordpress.com/2015/07/04/ref-2/

Съгласен съм с всичко което казва за българите. И няма как, Варуфакис е изключително интелигентен.

juliang:
Публикациите в тоя сайт са изключително творческа измислица на човек с псевдоним "Чергар". Да, написани са в доста интересен стил, но ... не са реални.
Най-отгоре на сайта с големи букви пише "Бъзикилийкс – Истината такава, каквато можеше да бъде!?"

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия