Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (103/255) > >>

RUS:
nizo не вярвам на всеки да даваш парите си ей така,още по малко пък на мен.
Парадокса е в това че ти би предпочел да довериш парите си на една безлична банка в която не познаваш абсолютно никого позовавайки се на някакви закони.Даваш си парите на тях ,попълваш един куп документи защото си нямате взаимно капчица доверие и за целта черно на бяло трябва да се опише всеки аспект и детайл на вашата сделка с банката...А загърбваш лесно шанса  да организираш свои приятели и заедно да направите бизнес от който да печелите още повече от колкото от банките.
Сега схващаш ли до каква степен са промити мозъците?
Да,не ми допада да взимам кредити и живея според труда си.Нищо повече не ми е нужно,а богат да ставам - Боже опази,ебаси наказанието..после няма да мога да се опазя от ''приятели'' !
И нека си изясним нещо - не казвай нещо по мой адрес за което даже и намек не съм правил...нито ти искам парите,нито пък даже съм намеквал за това.
Лихвата е идиотизъм който не произвежда абсолютно нищо като принадена реална стойност.Лихвите доведоха света до това положение в което се намират цели нации спрямо които банки кредитори имат претенции за собственост на земи,държавна собственост и др. крупни обекти от национален характер и важност.Това е моето твърдение и основна теза.
Преди 2 години четох статистика че три или четири английски банки имат по голям оборот от БВП на Великобритания.
nizo даваш ли си сметка за какво става въпрос въобще или все още ще си останеш зомбясал човек с промит мозък ?
Нима не ти е ясно че ако банката взима 100 лв от теб за да ти върне 110 и спечели и тя нещо за себе си без да произвежда абсолютно нищо като реален продукт това значи че автоматично трябва някой да остане по-беден или направо излъган?
Нима не ти е ясно че ей така от нищото пари не се получават нито пък идват?Не растат и по дърветата.
И един въпрос лично към теб - ти на свои приятели пари на заем срещу лихва ли им даваш?

Аtos:

--- Цитат на: RUS в Юли 08, 2015, 11:39:33 pm ---Лихвата е идиотизъм който не произвежда абсолютно нищо като принадена реална стойност.Лихвите доведоха света до това положение в което се намират цели нации спрямо които банки кредитори имат претенции за собственост на земи,държавна собственост и др. крупни обекти от национален характер и важност.Това е моето твърдение и основна теза.

--- Край на цитат ---

С това твърдение съм абсолютно съгласен!
Лихвите поддържат самите банки и се явяват "пари от въздуха" без материални блага в покритието си! Ако не беше така-нямаше да има инфлация!
При подобни трупания на лихви, расте паричната (фиктивна)маса .Оттам и нуждата от печат на нови купюри, и постоянната инфлация.

Банките не са виновниците, но са ИНСТРУМЕНТ, чрез който се държи света в подчинение.
Абсолютно паразитна структура за хората!

plcsoft:

--- Цитат на: RUS в Юли 08, 2015, 08:36:59 pm ---Банките нямат нищо общо с реалната икономика,реалното производство и БВП.Няма банка по света която да е произвела и една клечка за зъби.
В този смисъл банката е тумор за реалната икономика защото не произвежда абсолютно нищо но изкуствено задържа голям масив от пари.Накрая се оказва че българските левове са в банките,а държавата и съответно народа нямат пари в наличност.И следва новия заем с който се загробваме с още лихви към външни банки.А всъщност въпросните външни банки имат клонове у нас и изкупуват еврото (от външния заем) от пазара и в резултат се появяват левовете отново в обръщение.Но всичко това е с лихви разбира се.Друг парадокс е че БНБ ( Българска народна банка) предлага левов ресурс с лихви под или около 1 % за търговските банки.Този левов ресурс при такива лихви обаче е достъпен единствено и само за тях (търговските банки) и за никой друг.Ако аз отида в БНБ и поискам заем с лихва на БНБ за деня ще ме натирят като мръсно псе на улицата.И се пита в задачата - абе аджеба какво и е народното тогава на тази банка а?
Както споменах по рано за сравнение мюсюлманските банки са нещо коренно различно.Просто нашите и мюсюлманските банки са антиподи меко казано.

--- Край на цитат ---

Именно, именно! Просто някой хора не разбират или не им е изгодно да разберат че, банките са дело еврейско и като всяко еврейско нещо целта е да та краде. И колкото повече та краде толкова повече лъжи измисля защо го прави! От досегашният ми житейски опит,за мен, истината е следната - Вярвам само на това което имам във собственият си джоб.Не на банкови сметки, депозити и други измислици. Демек имам мой Лични пари, добре, значи ще Градя ,ще Строя и ще Развивам но, да виждам Реални резултати в моя полза. Нямам ли, мой лични пари всичко да върви по-дяволите. Ще живея колкото да оцелявам и толкова, като циганите(в това отношение много добре правят, че живеят ден за ден и са по-щастливи). Не искам повече да ме заробват някакви си измислени банки. Край стига толкова. 25 години ми стигат.Живота е прекалено кратък.Пък и вече няма време, за кога!!!Ако ме разбирате, де! Лек ден от мен!

juliang:

--- Цитат на: nizo в Юли 08, 2015, 10:23:13 pm ---... Банката получава 100лв. от депозант, като му обещава 105лв. Дава кредит за 100лв. с обещание за 107лв. Човека си взема 100лв., но по логиката на клипа банката дава нов кредит за 90лв?! От къде ще се вземат още 90лв?

--- Край на цитат ---
Точно за това писах по-горе, че банките могат да печатат пари. Да правят пари от нищото.
Правиш грешката да разглеждаш само 1 банка. В клипа се говори за банковата система като цяло.
Ти като вземеш 1000 лева назаем какво ги правиш? Да не ги държиш под дюшека? В случаи със заеми от по 100 000 - 500 000 лева кредитополучателя дори не вижда парите - те директно отиват от една банкова сметка в друга. От една банка в друга. И там отново са "депозит" и 90% от тях отново се дават назаем, пак по банков път, отиват в 3-та банка където отново са депозит и 90% от тях се дават назаем... И се оказва че ако централната банка е разрешила една банка да даде 1 млн. назаем (щото в общия случай срещу тия пари не стоят реални банкноти, разкарвани с камиони, а само разрешение на Централната банка да се отпусне заем), то при превъртането има през 10 различни банки и сметки накрая са отпуснати 10 млн. лева заеми. И срещу тия 10 млн. стоят голи обещания че някой някога ще ги върне тия пари.
Следи парите, не банката.

Vector:
http://bankstop.eu/
Тук има материал по темата

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия