Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (101/255) > >>

juliang:

--- Цитат на: atos в Юли 08, 2015, 10:43:26 am ---EDM, разбери ме правилно, не пиша, за да споря.
Тези неща ги знаем всички, че световната банкова система контролира всичко.
Някак ми убягва резултатът в края на уравнението - все едно 10 души да си дължат един на друг пари в кръстосани заеми и никой от тях да не е на +...? Как става?
Освен ако не отделят част от тези заеми за някой друг - кой е той?
Като във вица за двете мутри ли - "Въртим тука едни пари..."

Ако е така, би трябвало все няколко държави, освен, че нямат външен дълг, да са в огромен плюс, равен горе - долу на дълговете на останалите държави

--- Край на цитат ---
Просто е - вече парите не отговарят на благата. Държавата има нужда от ... от магистрала Струма да речем. Отпечатва 10 млрд лева и с тях плаща на копачите. Те какво ще си купят с тях? Не могат да си купят част от изкопания проход, нали?
И това е в добрия случай - все пак има проход. В лошия парите се печатат и дават за пенсии, заплати на полицаи и друга държавна администрация - неща които не произвеждат нищо срещу тях.

В конкретния случай примерно Германия отпечатва 100 млрд евро срещу които ОБЕЩАВА да предостави стоки на тая стойност, за да запази цената на парите. Дава ги на Гърция. тя ги изпива и изяжда. И в крайна сметка Германия има да произвежда стоки за 100 млрд, за които вече е получила свежо изпечатани банкноти, а Гърция има да дава 100 млрд кеш. Парите ги няма, има само 2 държави които имат дългове...

plcsoft:

--- Цитат на: juliang в Юли 08, 2015, 11:48:13 am ---Просто е - вече парите не отговарят на благата.

В конкретния случай примерно Германия отпечатва 100 млрд евро срещу които ОБЕЩАВА да предостави стоки на тая стойност, за да запази цената на парите. Дава ги на Гърция. тя ги изпива и изяжда. И в крайна сметка Германия има да произвежда стоки за 100 млрд, за които вече е получила свежо изпечатани банкноти, а Гърция има да дава 100 млрд кеш. Парите ги няма, има само 2 държави които имат дългове...

--- Край на цитат ---

Ти пропускаш един много тънък момент в целият кръговрат на парите. А именно че, така дадените пари на еди кой си, отиват в икономиката и в хората. Хората потребяват други стоки и услуги и чрез данъците и лихвите се връщат с 200-300-400% лихва в държавата и банките.От държавата тези пари пак отиват в банките и ЕС институциите, къде косвено, къде директно. Но вече тези пари в оборот са умножени по лихвите и данъците събрани доброзорно. Въпросът е в алчността на банките.Защото те прибират тлъстите лихви и раздават бонуси и комисионни за милиарди. От 2008 година когато настъпи същинската финансова криза до сега, да сте прочели или видели банка която да не е на печалба. Друг е въпроса че, данъците ни отиват за благоденствие на държавният апарат и фирмите който живеят от държавната софра. А знаем че, голяма част от работното време на тези хрантутници минава в безплодно почесване по-интимните части. От там идва голямата злина. Много вожд "страдащи" от мързел и малко индианец изнемогващи от труд. Няма как да прогресира такава система. Никъде!!!!

Аtos:
Пак за схемите...те са ни ясни на всички, мисля?

dymelsoft, ами аз какво казвам в крайна сметка, не е ли същото?
Но на по-прост и разбираем език...а и външните дългове не са тайна, че единият да не знае за тези на другия.

--- Цитат на: juliang в Юли 08, 2015, 11:48:13 am ---

--- Край на цитат ---
Май това е най-вярното!

Всичко прилича на глобална разсипия, която е планирана и се изпълнява с цел облагодетелстване на определени ЛИЦА!

То е както циганин краде 300 метра кабел, струващ 1000 лева, за да изкара 200 от това...
С други думи - когато парите не отговарят на благата, разликите се акумулират под форма на "външни дългове"!
Излиза, че целият свят живее "на кредит" - хахахахаха, колкото смешно, толкова и вярно!
И всичко това - без основен КРЕДИТОР...направо идиотско!

Повече не ми обяснявайте:)

juliang:

--- Цитат на: plcsoft в Юли 08, 2015, 01:12:36 pm ---... Ти пропускаш един много тънък момент в целият кръговрат на парите. А именно че, така дадените пари на еди кой си, отиват в икономиката и в хората...

--- Край на цитат ---
A откъде идват парите физически? Кой ги вкарва в обращение? Този момент го пропускаш...
Ако аз имам нужда от 100 лева, трябва или да изработя 100 лева, или да изтегля от моята банкова сметка 100 лева, или да взема заем от 100 лева.

Обаче ако държава със свободна валута й трябват пари - освен тия 3 горни варианта има и още един - да си напечата 100 лева. Така тя нито ще трябва да връща заема, нито трябва да го изработва предварително, нито трябва да го има заделен. Тоест тя "произвежда" едни 100 лева от нищото.
Погледнато по-дълбоко обаче тя не ги произвежда. Ако има 100 банкноти по 100 лева в обръщение и срещу тях 100 комата хляб то един хляб ще струва 100 лева и ще може да се конвертира без проблем. В момента в който държавата отпечата още една банкнота вече няма да има равновесие "1 банкнота = 1 хляб". Някой ще има "черен петър" - банкнота срещу която не може да получи хляб.
Накратко - вкарването на нови банкноти е косвен начин да ти бръкнат в джоба и да вземат стойност от тия банкноти които вече си заработил и  скътал. Без данъци, без такси или увеличение на цените - директно те ограбват без да разбереш.
Второто - този който е отпечатал банкнотата има право да реши къде да я вложи, или на кой да я даде. Има властта да получи блага (и власт) без да ги е изработил. Другите, които притежават банкноти всъщност са изработили това, което държавата ще разпредели без да ги пита.

Затова и държавата не разрешава всеки да си печата собствени банкноти. Няма нищо по-лесно и удобно от това ти да ми изкопаш нивата, а аз да ти дам бележка, че приносителя може да получи 20 кила сирене (или равностойността му в други продукти) от магазина ми. Тази бележка ще е банкнота. Но на държавата това не й харесва - тя иска да има правото да казва за колко ще се разменя моето сирене и кой да може да си го купува.
И с'я да потърсим отговор на въпроса "Кой определя колко евро да има в обръщение (реален кеш и виртуални пари) и кой го печата?" Тоя който го "произвежда" той ще има право да го даде на някого, когото смята за най-симпатичен.
Отделно има една фатка с банките, които са легални печатници на пари. Умножители, като ксероксите, само дето печатат истински банкноти.

nizo:
Според мен не е добре да пада фокуса върху парите. Парите не може да са проблем на хората, при положение, че ние сме ги измислили. Ако има проблем, той е в хората и се проявява главно в 2 направления: страх и алчност.

Относно банките, мисля, че е време да се пообразовате в тази сфера и да спрете с глупостите. Банката е просто една услуга. За да разберете банката, то нека аз представлявам една банка. Излизам аз и казвам, че купувам 100 лв. за 105лв., но ще платя след 12 месеца. Вие имате едни спестени 100к лв., които не знаете как да инвестирате или нямате бизнес идея която да развивате и затова ми ги продавате за 105к лв. Така аз вече имам 100к лв. и излизам пред хора, които имат бизнес идеи и им казвам, че продавам 100к лв. за 107к лв. Бизнесмена си прави сметка и смята, че той със 100к лв., ще изкара 130к лв. и затова купува 100к за 107к.
Сега някой ще каже, ехееее, ма то колко им е лесно вземат от тука и дават там, а 2к си е чиста печалба без продукт и услуга. Услугата която се предлага е уравновесяване на риска, като риска в случая е този бизнесмен да не успее да върне 107к, а да речем 80к, които банката е взела от някакъв имот. Това също е грешно схващане, че банките искат да завземат благата. Банката не иска имота, а 107к. Тъй като това са реални неща, банката реално не печели чисто 2к, а да речем дава от тях 1к за да уравновеси тези неуспешни кредити. Ако смятате, че е лесно, то правете същото и тогава ще разберете процеса.
От друга страна е вярно сякаш, че банките заделят за себе си много повече, отколкото е редно, имайки предвид, че тяхната услуга не е много ценна. Това личи от факта, че в централните части на градовете, на най-хубави и оживени места има не друго, а банки. Т.е. банките все пак задържат огромен ресурс, който им позволява да се пъчат пред обществото. Това за мен е лош знак и означава, че банките по принцип може да извършват по-евтини услуги и да предлагат по-добри проценти, но т'ва си е тяхна работа.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия