Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (42/255) > >>

nizo:
juliang, точно това са проблемите, които трябва да ни вълнуват. Ние като цяло трябва да се стремим към държава в която гражданина е с повече права от самата система. Гражданите на свободна воля ограничават някои свои свободи, за да може системата да извършва общественополезната си дейност. В днешно време системата започна да си мисли, че тя е НАД гражданите, което на мен ми се струва голям проблем.
Например оня ден чувам един държавен служител казва "това е мярка за подобряване на събираемостта на (глоби, такси и т.н.)". Според мен държавата не трябва да може по принцип да прави мерки за събираемост, защото реално гражданите ДАВАТ, а ако не дават, значи така и трябва. Т.е. институциите трябва да се реформират така, че гражданите да искат да дават. Държавниците изхождат от позицията, че те събират и трябва да събират повече, което показва едно неразбиране на държавата като такава. Гражданите са тези които дават власт, права и пари на държавата. Например ние се отказваме от правото да имаме оръжия и даваме право на полицията да има оръжие, но с уговорката, че те ще ни пазят. В следващия момент полицията вече налага с палки гражданите, което всъщност е предпоставка за война. Ако сме истинска държава, трябва след такъв бой с палки, гражданите да убият от бой цялата полиция за да е ясно, че ние сме силата, а не системата.
Според мен, за да не се стига до грозни сцени, трябва на държавните служители да им се напомня ежедневно, че те работят за гражданите.
Много ми харесва това интервю на Сашо Дончев:
https://www.youtube.com/watch?v=K5G8jIOHtlA
... напълно съм съгласен с позицията му.

svetlio760:
Дан Милан, не мога да не се съглася с Майстора, но и не мога да не се кефя на това, което си постнал. След определени постове постнати от мен и още някой преди мен, народа настръхна малко. Иде ми да добавя някой неща, но няма да го направя, защото верно излизаме от темата! Само ще кажа, че неправилните модели на мислене дето запълват вакуума в главите ни, ни се натрапват отвън(извън нас), но да- нужно е да положим усилие и да ги изхвърлим преди да са деформирали съзнанието ни- това има връзка и с политиката заради това, че българите страдаме от много грешни модели на мислене и за това имаме на главите си такива диванета. Камъчетата са в нашата градинка- за пореден път казвам- ние сме по- виновни от политиците. Ние сме тези, които НЕ СМЕ ги вкарали в затворите и в Белене, където те обичаха да вкарват такива като нас през комунизма и ние сме тези дето не го осъзнават, именно заради този сгрешен пълнеж за който говориш! Бог би си свършил работата без да е нужен голям сблъсък между тях и нас, ако бяхме изпълнени, именно с любов и Дух Святии!
 Сори, Майсторе- мисля че се вписах в темата, макар че да ме пита някой що го правя......!!!?

svetlio760:
Майсторе, в светлината на последния ми пост, защо не пуснеш една религиозна тема- там ще се пише само за религии, философии, доктрини и прочие- тя не че е тема за технически форум за свободна енергия, ма то и политиката и медицината не е, нали така? Мога и сам да пусна, разбира се, но ще трябва да гледам с интерес дали ще я спреш или оставиш, а така си питам съвсем прилежно и покорно! :-X

vsl:
Браво. Благодаря ти че най накрая ще се приключи с приказки от този сорт.

svetlio760:
Атос, видя ли защо не пускам религиозна или теологична тема сам?!  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия