Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Политиката и политиците ни!
GreenHulk:
--- Цитат ---Решението, най-вероятно е свързано с някакъв катарзис...
--- Край на цитат ---
Или преминаване в по-висока степен на осъзнатост, където (примерно) може да виждат хората последствията от постъпките, които още не са направили и оттам и последствията от живота само за себе си или от живот в нарушение на космическите закони. Това с масовото разпространение на духовното виждане (подобно както е било в Атлантида, но на по-високо ниво) предстои. Тогава и трудно ще може да излъжеш такъв човек, логично е и корупцията силно да намалее, но и на Земята вероятно ще живеят много по-малко хора(след катаклизмите)
tobo1:
--- Цитат на: GreenHulk в Април 30, 2018, 12:05:06 pm --- Атлантида, но на по-високо ниво....
--- Край на цитат ---
Да, защото и Атлантида е изчезнала от Атлантска глупост (ако може да се вярва на писаниците), но възможно ли е по-високо ниво (в този свят), след като явно досега не се е случвало.
Всъщност пълното разстройване на човешкото общество, както го познаваме днес започва с Френската революция и продължава през 18-19 век. Дотогава нещата са си били що-годе подредени, по пътя на ествествена еволюция на човешката организация.
Иван Димов:
Обществото въобще не е единен организъм. Аз досега не съм виждал организъм, който се бори сам със себе си. В световен план - едни държави хвърлят бомби по други държави, а дори и във всяка отделна държава има хиляди конфликти. Клетките в живите организми действат задружно и за общото благо, което е благо и за самите тях, докато в човешкото общество има "едноклетъчни", които се "хранят до спукване" за сметка на другите "клетки", които агонизират в недоимък. И "дебелите клетки" въобще не ги е грижа, че другите умират от глад. Но в обществото има един генерален проблем и той е манията за КОНТРОЛ. Да вземем следния пример - събират се безработни и отчаяни хора в някое запустяло село и започват здрава работа. След няколко години селото вече процъфтява още повече ако разполага със свободна енергия. Какво мислите че ще направят "дебелите клетки"? Ами ще се съберат и ще почнат да умуват как да съсипят хубавата работа, защото всеки добър пример увлича със себе си последователи и скоро цялото градско население ще се разсели по селата, всички ще са задоволени с всичко и на никой няма да му пука за политици, избори и медии. А политиката се храни чрез проблемите, които създава. За пример ще дам приюта на отец Иван, който беше атакуван от бюрократичната машина по най-безцеремонен начин. Напоследък уж не му създават много проблеми понеже стана медийна звезда, но в началото беше изродска работа. С други думи, ако някаква дейност решава проблемите на хората, то политиците ще я забранят. Ако не им стиска да направят това официално, ще го направят подмолно. Целта е създаването на проблеми за да може после да се отпускат пари за тяхното решаване. Повече проблеми водят до повече пари за политиците - дори така се водят цели войни, които правят богатите още по-богати докато бедните стават още по-бедни. Такива неща не стават в жив и здрав организъм каквото е човешкото тяло. Така че, не виждам никакъв проблем ако група хора решат да се самоорганизират някъде за да решават проблемите си по-успешно. Да му мислят КОНТРОЛЬОРИТЕ. Те изпадат в паника дори само ако някой заговори за СВОБОДА.
Радико:
Аз досега не съм виждал организъм, който се бори сам със себе си.
Виждал си Иване виждал си Автоимунни заболявания му викат на това. Примрно артрит, ревматизъм и другитакива.
А на това когато управляващите клетки започнат да избиват, унищожават рботещите за тях такива, при организмите го наричат интровртна шизофрения. тия дето са склонни към самонаранявания като Ван Гог дето си отрязал ухото.
Иначе евала PyroVeso
Преди време и аз написах нещо подобно, дали не беше и в тази тема, но доста по внимтелно подбирах думите да не ме разберат неправилно. А ти, Право куме у очи. Май така е по правилно. Поздравления за което.
Иван Димов:
Аз говоря за живо и здраво тяло. В природата болните организми умират. Явно и обществото в този си вид ще умре, защото е като шизофреник с автоимунно заболяване, мания за величие и склонност към самонараняване. Но идеята за СВОБОДАТА е по-силна от всички обществени болести.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия