Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (211/255) > >>

Радико:
Гецка Гецка.
Окомуш мъж си а глей какви работи пишеш. Това, че някаква абдалка от Пазарджик го купува ЧЕЗ го разбрахме. Разбраха го не заспалите ами и умрелите такъв шум се вдига. Само ние не се бяхме включили в общия лай и вой ама те, ти ни включи и нас. Обаче понеже ти поде темата, та да те питам:
Забелязваш ли, че целият вой е съсредоточен върху купувача. Ни думица за това аджеба защо се продава такъв печеливш  бизнес. Отговора е много прост:
Продаваш когато имаш информация за задаващ се внезапен срив на печалбите. Сега другият въпрос:
От къде може да дойде такъв срив.
Този отговор оставям на теб и останалите участници в дискусията.

juliang:
Мечтая си в деня следващ сделката по закупуване на ЧЕЗ от Гицка да се случи една кипра авария, която да остави София за 2-3 дена без ток (по възможност да е зимно време). Да видим дали тогаз на българина ще му мине мързела и ще излезе на улицата...

А иначе Г.Котев преди малко пусна у фейса най-вероятния сценарий за развитие на случката:
1. Гинка купува ЧЕЗ, залагайки пред банка акциите си (говори се че банката ще е тая на Цветана Бориславова, която съвсем случайно е изключително близка с Б.Б)
2. След няколко месеца се оказва че кака Гинка има проблем с погасяване на кредита, и съвсем законно и бързо банката става собственик на ЧЕЗ.
3. На банка енерго дружество не й трябва, и тя съвсем законно и бързо се "освобождава" от "лошия кредит", продавайки го вече на правилния човек. Там вече никой не може да търси кусури, защото банката веднага ще ревне че ако не продаде този "воденичен камък" веднага, ще фалира. А фалирала банка никой от политиците не иска. А и такъв род сделки ще са много по-малко надзорни. А и банката ще е права, когато почне да твърди че тя не може да управлява такъв актив и трябва бързо да му намери собственик, щото иначе 2 млн. домакинства остават без ток.

Това звучи като "теория на конспирациите" доста повече отколкото ми се иска, но ... макар и страшно ми звучи правдоподобно.

tobo1:
И друг сценарий има, купува се за 300, междувременно държавата е осъдена да заплати на дружеството 300 и незнайния руски собственик го получава без пари, че и джобни може да му останат даже. Ама а дано Радико се окаже прав - стига да няма апокалиптични видения де.

getca:
Радико, Радико, тъпичък съм си бате, кво да се прай  :) Но явно и ти имаш проблеми с мозъчната гимнастика щом не схващаш идеята, а тя верно елементарна, съгласно нивото ми.  :) Нищо лично, ама нали все пак те водят един от умниците тука. Както и да е, седети си пред екраните, пълнете сървъра с простотии, ваша воля. То мисленето, камо ли пък действието са трудна работа, мда.
Фактът, че след коментара за Левски имаше куп тъпи писания говори за овчедушие или знам ли как да го нарека. То си е типично за времето и БГ народа, де, ако това понятие има вече някакъв смисъл.
Ай със здраве и успех в търкането на клавиатури!..

Радико:
tobo1 "Виденията" които имам са по скоро оптимистични от колкото апокалиптични. Ама а дано както казваш.
На гецката ще кажа, че като си чоплиме турбини и други такива има шанс Оптимистично-апокалиптичните ми видения да се сбъднст, да ги сбъднеме. ако ревеме по ЧЕЗ няма шанс да ги сбъднеме защото колкото и да си лаеме кервана на Гинка си върви.
А и най сигурният начин да НЕ удариш джакпота е като не си пускаш фиш.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия