Справочници, схемотехника, теория > Батерии, зарядни и десулфатизиращи устройства

Домашен акумулатор

<< < (3/12) > >>

Радико:
 krasias е абсолютно прав плочите на оловните акумулатори са направени от оловна сърцевина на която отгоре е горещо запресован оловен окис.  При зареждане на акумулатора част от окиса се превръща в оловен сулфид "дребнокристален както съм написал по-горе", електродите на сулфатизиралите акумулатори които имат много малък капацитет се покриват с едрокристален оловен сулфид, който е неразтворим и действа като лист изолация. Не разбирам какво сте захапали тези оловни смрадливи боклуци когато може да се направи акумулатор от въглерод много по-лесно даже нещо повече въглерода може да е под формата на графен което ще доведе до много по-сериозни резултати.
П.П. Не си мислете че получаването на графен е  някаква изключително сложна и недостъпна високотехнологична процедура, напротив съвсем лесно може да се реализира в любителски условия.

montanar:
Радико захапал съм оловните защото за тях има доста повече инфо и се знаят нещата за разлика от графитните който си си харесал ти - мани де не разбирам особенно но пък и да захвана изцяло непозната технология би ми дошло в повече

Радико:
Хмм искаш да кажеш,че предпочиташ да се захванеш с технология от която не става нищо само защото достатъчен брой хора са написали, че не става за целта. Докато пренебрегваш нещо което е лесно и става понеже не си потърсил информацията във нета и не знаеш, че я има. 

krasias:
Здравей Радико, ако колегата montanar се захване по сериозно може и да постигне добри резултати и с оловните акумулатори. Моля те пусни пак оня линк дето беше дал за човека които прави суперкондензаторите да го види колегата, че сега забравих в коя тема беше. За да има представа за какво му говориш, тогава го четох и наистина си заслужава да се види и направи.

Радико:
krasias Линкът е в тази тема в отговор номер 3
като си отворил дума за това. Чудя се дали да отворя нова тема за използването на графена или да пиша тук.
Май най добре montanar да каже, ако си държи на оловните акумулатори да продължим в друга тема за графена, ако пък иска да продължим тука.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия