Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
електричеството
Радико:
Ототдавна обмислям да захвана тази тема, но все нещо ме спираше. Е сега реших че е крайно време. Тук във форума постоянно се използват термини като: Студено електричество, Ток на разместване и други такива. Та мисля че няма да е зле да се уточни тази терминология кой какво има в предвид използвайки различните термини какви експериментални доказателства са известни и така нататък. за да може ако е възможно да започнем да говорим на един език относно електричеството поне.
@praktik:
Студено електричество, не предизвиква топлина. Ток на разместване mi 68, го обяснява като самото разпространение на електричното поле, както във вакуум така и в някаква материя. Поне аз така разбрах, ако не е това, може да обясни по-подробно.
Радико:
Аз лично си мислех до преди време, че горе долу всичко е ясно с тока като изключим причинителя му. ;)
Но като се разрових по интернет за описание на мълниите примерно нещата взеха да придобиват съвсем друга окраска. Там се говори за разни лидери, отгоре, отдолу. Сякаш при мълниите се вижда съвсем ясно че протичат почти едновременно два противоположни потока, единият малко изпреварва другият.
@praktik:
Радико, мълнията е сложно нещо, ток във плазма, виж ток във вакуум се обяснява много по просто, просто движение на електрони и нищо повече. Мене по ме интересува причинителят на електромагнитното взаимодействие, това понятие поле, електрично, магнитно, гравитационо. Физиката няма ясен отговор за сега.
Радико:
Това е един голям пъзел и ако искаш да го наредиш не трябва да пренебрегваш нито едно парче от него. Освен това не ти ли се струва, че поставяш каруцата пред коня според мен мълнията е по скоро ток произвеждащ плазма. Едно дребно наглед обръщане на причината и следствието довежда до коренно противоположни изводи.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия