Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Компилация Барбоса - Тесла
врановски:
Добре caduceus,
Да считаме ли, че:
1. Ако говорим за ефир, етер, од и т.н говорим за едно и също нещо.
2. Това частици ли са , вълни ли са.
3. Могат ли да се ползват като токоносители имат ли заряд.
4. Имат ли маса и колко.
5. Ако при магнитните искровици се генерира цялата енергия, необходим ли е усилващия предавател.
Моята логика е следната:
След като се подчиняват на магнитно поле, значи имат собствен магнитен момент.
Като имат магнитен момент, значи имат и електростатичен заряд. Следва, че говорим за частици с дуалистични свойства. От тук и маса и спин и орбитална скорост.
Излиза, че не говорим за неутрални частици, а за заредени такива.
Барон фон Райхенбах ги открива изучавайки лунатиците, но това е показател, че им влияе сгъстяващо лунната гравитация и електрическа полярност. Следва извода, че това е материя изхвърлена от Слънцето и отразена от Луната. Затова има и различни цветове на падащите и отразени потоци.
Казаното не противоречи на възможността тези частици да бъдат наречени квази частици както ги наричат физиците.
x_name41:
ето каква е разликата между качера и нашия ТТ :)
вижда се че заряд номер 1 е по голям от заряд номер 2, следователно колкото по голям заряд създадем, толкова той се доближава до заряда в заредения облак (разбира се образно казано :) ). Между другото нека напомним една особенност на въпросния качер показан на рисунката, значи ако го захраним от някакъв маломощен източник (примерно 10 вата), то той ще консумира там някаква мощност, ако включим по показаната конфигурация към изхода му консуматор, консуматора ще консумира, забележете! същата тази мощност която консумира качера, при това общата консумация на входа ще е тази която консумира качера първоначално, без консуматор, тя няма да е удвоена!, а ще си остане същата, та това е една от особенностите които исках да посоча
caduceus:
Както се опасявах, май сме на различни континенти откъм разбиране и логика.
1. Етера по дефиниция е среда, безинерционен медиум и т.н. Не коментирам вярно ли е, защото не съм го виждал и пипал. Вероятно го има тъй като през празнота нищо не може да се предава и т.нар. вакуум дето минавали един куп взаимодействия през него е математическа абстракция, изсмукана от пръстите на някой бюрократ с химикалка. Оргона /од/ е реално съществуваща среда, която може да се концентрира и разрежда и има характеристики като вид и количество заряд със съответните мерки.
2. Од /оргон/ излиза в големи количества от Слънцето и се натрупва с във материята. Проявява се като вълни, статично обемно поле, особена флуидна форма подобна на дим /пара/, както и лъчиста компонента която може да се пречупва през призми и отразява от огледални повърхности. Освен това има и по-тежка компонента която е като лека течност и може да се задържа по определен начин, който е наличен при старата техника и липсва при модерната. За частици не знам - формите за които говоря могат да се манипулират чрез различни технически схеми и устройства и съм го правил както аз, така и някои колеги от форума ми.
3. Това е основно флуидна лъчиста среда и няма електрическа активност, поне докато не се активира подходящо и достигне някаква критична точка на вложената енергия /естествено, приложена правилно/.
4. Маса не съм мерил ;D Абе какви са тия странни въпроси - аз съм практик! Или има ток, или няма - ти да не си измервал колко е масата на електрона като си включваш лампата вечер???
5. "Магнитния" гасител както вече казах не е такъв. Той не генерира нищо, само е условие за преобразуване. И то само едното - има и друго, ама както върви приказката ще си останете с тази информация. Която е изключително ценна за този който я разбере! А другите нека я подминат, няма проблеми. Навивайте си трафове и си мерете частици и прочее глупости
Забравете стандартната физика. Забравете всичко което са ви натъпкали в главите във ВУЗ-овете и се върнете с непредубедено мислене 100 години назад. Четете оригиналите на класиците!!!
Другото е вятър и мъгла, квазичастици, спинове /опазил ни Бог! ;D/ и формули. Капанадзе не случайно е архитект, а не инженер по електроника - помислете върху това.
Поздрави
врановски:
Caduceus, благодаря ти за споделения опит. Ако решиш да споделиш и друго не се колебай.
x_name41:
caduceus, напълно сте прав "ние наистина изглежда сме на различни континенти", ето аз ги обяснявам съвсем просто нещата, откъм практична гледна точка, а всъщност някои се опитват да ги усложняват, отклонявайки се и изкривявайки ги към съвсем други аспекти, и до такава степен че накрая настъпва тотално объркване и се стигне до задъдена улица. Ето вие също подхождате по такъв начин като намесвате оргона при генератора на СЕ, при това колегата врановски също подхвана това което започнахте, като взе да усложнява посоченото от вас, което смятам че е грешка, и ето вижте как незабелязано се разводняват нещата. По отношение на използването на разрядник във системата на Тесла, смятам че в днешно време е нецелесъобразно, тъй-като той въвежда единственно излишни термични загуби (особенно при големи мощности). Подобно отношение (на разводняване и изкривяване) често се среща в нашето ежедневие, ето примерно във сайта на "Вести бг" , коментарите отдолу под дадена статия, често се разминават или отклоняват от същноста на самата статия, не се коментира по темата а по съвсем други неща. Могат да се посочат стотици примери, но каква би била ползата?, тези неща сами по себе си се предизвикват несъзнателно от самите нас, затова ние нямаме вина. Причината се намира във състоянието в което мнозина от нас се намират, а то е продукт на Синдрома на Емоционалния Срив
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия