Начало > Новини от света на технологиите

Скариди разлагат водата, като оръжие .

<< < (3/7) > >>

врановски:
praktik, Не става дума за кислородно горене, а за взрив. Може да си чувал, че амониевата селитра е основният източник на енергия при взрив, при това отсъства кислородна среда. Ударната вълна се използва за да освободи свързващите електрони в молекулата. Изходните вещества от това горене са кислород, вода и малко въглерод.
По отношение на скаридата, не е необходимо вълната и кавитационния мехур да се създават чрез ударно сгъстяване, както при детонатора. Във водна среда по-ефективно е ударното завихряне. Доказателство за това са корабните винтове, ротационните топлогенератори с кръгли дупки и т.н. Затова мисля, че ако някой изучи внимателно формата и функцията на тази щипка, природата отново ще ни изненада със съвършеното си решение.

@praktik:

--- Цитат --- Затова мисля, че ако някой изучи внимателно формата и функцията на тази щипка, природата отново ще ни изненада със съвършеното си решение.
--- Край на цитат ---
Честно казано, ако имам микроскоп и щипка от скарида, щях да я разгледам. Но не само това, трябва на забавен каданс да се проследи свиването на щипката. Определено има вихрова ударна вълна, но как се изработва такава, пък и как ли изглежда.

ndm:
Да дискусията е...странна.
--- Цитат на: врановски в Май 05, 2014, 02:18:02 pm --- Общия доказан от практиката принцип е Е=мс2 тоест масата намалява и се превръща в енергия гамакванти.

--- Край на цитат ---
Да така е, като изгориш 1 тон дърва енергия большая и накрая пепелта малко.
Как от това горното уравнение ханщайново разбра, че като намаляваш масата, в момента стои от дясната ни страна, от ляво ще се увеличава, а... по средата има знак за равенство. Правилата в матема-тиката са коварно измислени и до скоро, и аз не ги знаех.
Можеш ли да дадеш определения на енщейновите глупости, защото и той не е дал за своите отрочета. Да дадеш определения които са в синхрон с твоите възприятия, за да нямаш смущения в ума.

@praktik:

--- Цитат на: ndm в Май 05, 2014, 08:22:02 pm ---Да дискусията е...странна.Да така е, като изгориш 1 тон дърва енергия большая и накрая пепелта малко.
Как от това горното уравнение ханщайново разбра, че като намаляваш масата, в момента стои от дясната ни страна, от ляво ще се увеличава, а... по средата има знак за равенство. Правилата в матема-тиката са коварно измислени и до скоро, и аз не ги знаех.
Можеш ли да дадеш определения на енщейновите глупости, защото и той не е дал за своите отрочета. Да дадеш определения които са в синхрон с твоите възприятия, за да нямаш смущения в ума.

--- Край на цитат ---
Според математиката 2+2=4 като намалиш от дясната страна на равенството 4-1=3, лявата страна на равенството не може да се запази, камоли да става по голяма, и става 2+1. Но физически погледнато, дали маса и енергия е едно и също нещо, мисля че не, "енергията от превръщането на маса в енергия", всъщност е кинетична енергия отнесена от атома от фотони с маса . Но понеже няма експеримент който да докаже тази маса на фотоните в покой, се смята че маса и енергия са еквивалентни, тоест представляват едно и също нещо.

@praktik:
Врановски, възможно ли е скаридата да създава Солитон вълна? Нещо подобно като кръгчетата правени от пушач, само че във водна среда. Тези вълни носят голям импулс, след като спрат да се движат, се разпадат.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия