Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Re: Торсионни генератори

<< < (13/16) > >>

edin:
И аз бих си купил. Може ли?

Иван Димов:
   Аз понеже нямам пари за да си го купя, мисля сам да си го направя. Зареждаш едни кондензатори и готово. Фазово изместена реактивна енергия.

http://www.youtube.com/watch?v=aDjWwoD83Rk

врановски:
 За това при вибрация винаги имаме излъчване на торсионно поле. За това в определена система може да се акумулира резонансно енергия. Енергията може се акумулира и параметрично, но може да се отнема в противофаза.

mi68, моля те обясни какво имаш предвид под акумулиране на енергията. Дали торсионното поле може да акумулира при резонанс и защо?

Velektra:

--- Цитат на: TOMOTO в Май 14, 2014, 08:56:59 am ---Какво значи да ни огрее
Аз си поръчах /вечно фенерче/ под един ват, над един ват  цената е друга
А пък за киловат и нагоре, нямам сили засега
Не разбирам от жички, но ще снимам, поне това го няма у договора
Подписал съм записна заповед за две години и също така гаранция за същото време

--- Край на цитат ---

Не знаех, че така ще борим енергийните дружества - пак с договори и заплащане.
Мерси!
По-добре да си остана към EVN.

mi68:
Здравей колега Врановски,
Задаваш въпрос дали може да се акумулира торсионно поле? Торсионноното поле може се окаже субпродукт на фундаментални полета, зона където става преобразуване на едно поле в друго.
Торсионното поле има две основни характеристики периодично механично движение(въртене) и променливо магнитно поле(въртене). Електромагнитното поле имаме електрична съставка и магнитна. Масата има инерциално и гравитационно поле.
Китайците имат теория за ин и ян. Ако се напише ин-ня се получава преходна зона "н". Дават пример как една дърво като се сложи в огън и се запали имаме преход от ин в ян, от неактивна енергия в активна топлинна енергия.
Материята обича ниски честоти на вибрация с големи амплитуди, заради свойството инертност. За вода е=81 с=33 000км/сек; за светрина е=1,33 с=225 000км/сек. Вижда се голямата дисперсия на диелектрик вода. Диелектрик има два вида токоносители. Представям една статия за идея на диелектричен усилвател, може се помисли за генераторен режим със самозахранване.
Голям проблем са ми инертността на транзисторите, разни схемни решения на  двуизводни и двутакни генератори. Това ми ще да се дискутира. Предполагам, че теоретичната част върви към приключване.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия