Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Re: Торсионни генератори

<< < (2/16) > >>

Иван Димов:
   mi68, защо не ги пуснеш тези файлове като pdf, защото не ми се отварят графиките в тези doc?

Радико, няма затворени системи. Ефирът минава навсякъде. Виж за това, че може да се придвижваш без реактивни сили и без витла, си прав. И аз си мисля, че мога, но още не съм го доказал с опит. Мисля да развъртя определена маса по определен начин и да полетя. Сигурно има и електрически вариант, но докато го изнамеря ще трябва доста пари да "потроша", а ги нямам в наличност.

mi68:
Здравей колега Димов,
Файлът "инерчни сили" в pdf е 14 страници размер 1,02МВ, в този размер не се качва, в doc е 229,5кВ . Друг проблем е форума не поддържа docx, в този формат файла "инерциоид на Толчин" е 77кВ, в doc е 103кВ. За това може да не виждаш картинките.
Файловете са свалени от електронната книга на Г.И.Шипов "Теория физического вакуума в популярном изложении". В интернет ще намериш адреса и директно разглеждай картинките.
В електрически вариант нещата са по-елегантни защото електроните имат едновременно свойството заряд и маса.
Най-простото е да се ползва преносната инерчна сила в импулсен режим, недостатък трябва налични големи мощности.  По-грамотно решение е да се ползва центробежната и кориолисовата инерчна сила + резонанса. Това не се учи в "Кеймбридж", трябва природна интуиция или някой да ти каже как става! За първото не са нужни космически бюджети, просто Вяра, Надежда и Любов. 

Радико:

--- Цитат ---Радико, няма затворени системи. Ефирът минава навсякъде.
--- Цитат ---Иване , напълно съм съгласен с теб. Употребих тази фраза от гледната точка на стандартния модел с цел да подчертая цялата ситуация.
Сега да споделя идеята:
Значи имаме един малко по голям жироскопен диск разположен хоризонтално "примерно" Т.Е. остта му е вертикална.    Той ще се съпротивлява на разклащане във вертикална посока нали така. Ако монтираме по периферията на диска няколко по малки жироскопа "разположени балансирано върху него" те ще увеличат вртикалната му стабилност но няма да се съпротивляват на въртенето му. просто става по силен и стабилен едноосов жироскоп. Ако обаче монтираме малките жироскопи като спици напречно върху големият диск, ще се получи спирачен ефект "който сме коментирали вече, мисля в тема започната от теб. Сега обаче питам какво би се получило ако монтираните като спици малки жироскопи се наклонят под ъгъл примерно 45 градуса. на мен ми се струва, че в цялото устройство ще се получи една сила която се опитва да го навие като тирбушон в посоката на оста на големия жироскоп. Дали не греша някъде. 
--- Край на цитат ---

--- Край на цитат ---

Иван Димов:
   От жироскопите, които правят тяга в посока, мисля това е работещо - прилагам файл. Но за мен е трудно за изпълнение. Това с наклонените под 45 градуса жироскопи по периферията на диск май не работи - има в "тубата" такова видео. И онази "тава" също е съмнителна. Според мен трябва да има промяна в скоростта на периферните жироскопи или сложно въртене около две оси като в приложения файл. Има и по-прости механични решения, но засега са само хипотези. Това лято ще пробвам една идея, която я бавя вече 10 години. А догодина може да събера желаещи за съвместна работа - само така по-бързо ще постигнем успех. Повече глави мислят повече, пък и всеки има опит в различни области.

mi68:
Здравейте,
Темата тръгна в механична посока. Това не е лошо с цел разбиране на нещата. За това представям електроинерциални ефекти.
Първият документ е за преносно ускорение, втория за центробежни сили. Няма опит за кориолисови сили, подобно на имплозивния двигател на В. Шаубергер. За това проведох личен опит с взривно изгаряне на електрониката.
Инерциалните сили и гравитацията са ключа на СЕ.
П.П.Сега провеждам опит с биене между два (три) генератора, случайно заради нелинейността, параметрично да се получи СЕ.
При въртенето на маховик се получава кинетичен (жироскопичен) момент. При разбалансиране се получава прецесия (поклащане, завиване). Създава се торсионно поле, което предизвиква тези ефекти.
Механичните са лесни за изпълнение, просто жироскоп. Да се съсредоточим към електронните!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия