Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Квантово заплитане
Радико:
Както споменах по рано имах съмнения, че нещата са много по прости отколкото ги изкарват журналистите.
Единственното по различно е екзотичният кристал който се използва " LiIO3. Някой има ли си представа кое е свойството на този кристал което го прави годен за целта. Имаше нещо особено при осите му на симетрия но съм забравил а сега не мога да го намеря из нета.
3
@praktik:
--- Цитат на: Радико в Април 11, 2014, 05:54:24 pm ---Както споменах по рано имах съмнения, че нещата са много по прости отколкото ги изкарват журналистите.
Единственното по различно е екзотичният кристал който се използва " LiIO3. Някой има ли си представа кое е свойството на този кристал което го прави годен за целта. Имаше нещо особено при осите му на симетрия но съм забравил а сега не мога да го намеря из нета.
3
--- Край на цитат ---
Кое е простото, квантовото заплитане, или кристалът използван за това.
edin:
--- Цитат на: Радико в Април 04, 2014, 08:37:49 pm --- Заплетените двойки фотони могат да съществуват само заедно, дори и ако съществуват по различно време,
----------------------------------
ако пуснеш през някакво хипотетично заплитащо устройство два фотона през някакъв интервал от време, те ще са заплетени и колкото време съществува след пускането му единият толкова ще съществува и другият.
--- Край на цитат ---
Това заплитащо устройство, мисля че е информационно и променя спиновете. Ако два фотона са били в контакт с едно и също устройство, то и двата ще носят една и съща информация и дефакто ще имаме т.нар. нелокална връзка. Така, каквото се случва с единия фотон, това ще се случи и на другия. Нищо ново под слънцето. По този принцип се правят например вуду куклите и се въздейства енергийно върху човек от разстояние.
@praktik:
Как си представяш пренос на информация без пренос на материя, вълните носят информация без да пренасят материя, но за тях си трябва материална среда по която да се разпространяват.
PyroVeso:
Ето ви, колеги, две филмчета, които жената пуска на студентите по квантова химия.
За тези от вас, които не са ги гледали:
ftp://78.90.217.184/kvant_1.avi субтитри: ftp://78.90.217.184/kvant_1.srt
ftp://78.90.217.184/dr_quant.avi субтитри: ftp://78.90.217.184/dr_quant.srt
...
ПироВесо, тези линкове отварят бял прозорец и ... нищо... нещо са дефектни, виж ги... и ги оправи... ако не, кажи откъде ги взимаш, да ги оправя аз... Мод.
Надявам се вече всико да е ОК. P.V.
..........
Филмите излизат, а субтитрите едва след като ги подчертах (???!!!???) се показаха... ...Мод
Едва ли е от подчертаването... ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия