Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива

Комбинация от разлагане и синтез

<< < (3/4) > >>

Радико:
Веднага забелязах приликата с Пантона Но все пак тука става дума за друго нещо. Дайте да не смесваме темите. А въгледвуокиса се отделя много лесно от въздуха при охлаждане до достатъчно ниска температура. освен това се получава като един вид отпаден продукт при производството на чист кислород затова и цената му е ниска. Изобретателите твърдят, че са постигнали цена от 150$. на тон синтетичен бензин. което е доста под цената на бензина.
П.П. Положението с кашата от вода и въглищен прах е още по перспективно. Само, че мисля да се наложи ползването на високо напрежение. което разбира се не е кой знае колко голям проблем. 

PyroVeso:
Радико, електрохидравличен удар на Юткин?
Мисля, че Getcaта беше писал преди години за него.

Orenda:
http://energetikata.blog.bg/technology/2010/08/17/techni-vyglishta-fantaziia-ili-realna-ekologichna-alternativ.592299

@praktik:
Някой да знае каква е технологията за получаване на тези течни въглища .  По рано тук един форумист беше пуснал тема за получаване на СО , 2Н чрез електролизен генератор, представляващ два въгленови електрода, доближени до 2 милиметра един до друг, във съд херметизиран със електролит в него. Електролита представлява 3% разтвор на калиева или натриева основа във чиста вода. Даже и клип беше пуснал човека как захранва малък агрегат с този газгенератор. Напрежение мисля че беше трийсетина волта, и към 10 ампера. Тогава беше модератор Алтиум( с алтавия ум  ;D ),  идиотът изтри поста на човечеца .
Много жалко . :-\

ndm:
Въглеродния двуокис в атмосферата не само е отчайващо малко, но окуражаващо клонящо към нула(Справка да кажем някаква Wik..|А във водата, а тя водата е друга бира ;), да питаме пак Wi..., в коя по-точно част на водата се намира ???. Растенията не използват въздух, па било той и атмосферен. За тях е важно да е влажно, топло, и светло, не зависимо от къде идва светлото, от крушка или от слънцето. И всичките реакции които се опитваме да опишем са...да го кажем едно раждане, но с аналитичния си ум не можем да ги проумеем. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия