Справочници, схемотехника, теория > Батерии, зарядни и десулфатизиращи устройства

Въстановяване на стари акумулатори

<< < (4/5) > >>

Чичо НОНЧО:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80
Цитат:
Акумулаторът е вид батерия, електрохимичен източник на електричен ток

Всяка химична реакция има начало и неизбежен  КРАЙ!

Поради тази причина предлагам да сложим край и на настоящата тема.
Майсторе??.....

Радико:
Напълно споделям мнението на gguest  навремето си бях купил дори една книжка с инструкции как се десулфатизира акумулатор чрез цикли разреждане зареждане с дестилирана вода вместо електролит, но след няколко опита продължили по една седмица всеки стигнах до това дето казва Чичо Нончо:
Умрелият си е умрел. Единственият ми успешен опит преживя около две седмици след което при преминаването през една дупка оловото в клетките му се разпадна и го окъси. За малко да стане много по голяма беля. Явно едрокристалният оловен сулфид разрушава структурата на електрода и като го премахнеш става много рехав и лесно чуплив.   

@praktik:
След изчерпани аргументи. Няма смисъл към диспут, Явно тука няма практици.

gvg:
Направих генератор на Бедини за проба и от 10 акумулатора бяха въстановени 6, по думите на собственика който продава коли втора употреба.Сега зареждам нови 5 които ми изпрати.Предишните  ги зареждах септември като исках да разбера как се държат в студено време, но така и не получих точен отговор.Но след като ми даде нови 5 броя мисля ше може би има някакъв ефект.Аз кола нямам и немога да споделя личен опит.

@praktik:
Ми естественно не всички умрели възкръсват, само богоизбраните  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия