Начало > Новини от света на технологиите

“Industrial Heat” е придобила правата върху технологията E-Cat на Андреа Роси

<< < (12/88) > >>

prp:
Дори вече продават магическото "гориво":
http://www.ebay.com/itm/221784937515

ELPUNTO:

--- Цитат на: ppipilica в Юни 09, 2015, 06:35:08 pm ---Ми малко скъпо излиза 1 гр. никел за 20 минути.

--- Край на цитат ---

ppipilica  правя уточнение. Реакторът на китайския физик Jiang е изразходвал
1 гр. гориво за  96 часа работа.

Отделената топлинна енергия от реактора е на четири порядъка повече т.е. 10 000 пъти
повече от енергията която би отделил 1 гр. бензин, дизел или газ.
Това е заключението на китайския учен и то е казано в доклада му.

ppipilica:
Е ако е така бива, но пише
--- Цитат ---Китайският учен наблюдава многократно
че реакторът се самоподдържа за време от 10 до 20 мин. т.е. външният нагревател е изключен, но
реакторът работи и генерира топлина.
--- Край на цитат ---
и не е ясно за тия 96 часа опит колко пъти по 10-20 минути се е самоподдържала реакцията.
А никела не бил толкова скъп, има в бая обяви.
Обаче остава въпроса как да се оползотворява топлината щот 1200 градуса не са малко и малко материали могат да работят продължително на тая температура.
Има и друго ако се зареди повече "гориво" може да стане верижна реакция и да вдигне по-висока температура и ако не успеем да я оползотворим, да охладим реактора, има голяма вероятност той да се разтопи.
Някакви идеи как се оползотворяват 1200 градуса имате ли щото аз нямам.

Аtos:
ppipilica, градуси не може да се оползотворят!
Оползотворява се топлината, която се ИЗМЕРВА в градуси.
С подобна топлина, която се отделя, можеш да захраниш отопление на "N" брой домакинства, да топиш стомана, да я превърнеш в електрическа и...т.н.
Може и термотялото на реактора да се "вгради" в огнеупорни материали, дори и в термоакумулиращи цели блокове, нагрявайки ги до доста по-ниски температури от 1200, откъдето е по-лесно да се усвоява.

ppipilica:
Ех знам.
Дай реална постановка, изпълнима в домашни условия, как да усвоя тая топлина.
Температурата на водата за отопление да не е повече 60-70градуса.
Как ще я превърнем в ток, без да ползваме парни турбини които няма как да направим сами нито може да си ги купим. Ако решим да ползваме елементи на Пелтие как ще решим въпроса с охлаждането им, а и тяхната работна температура не трябва да надхвърля 120 градуса.
Просто не мога да измисля какво може да се направи в домашни условия.
Явно реакцията е успешна щом има още успешни репликации и вече се налага да мислим за реално усвояване на  излишната топлина, няма да ми се налага да топя метали нито мога да сглобя парна турбина.
Ще се радвам да чуя конструктивни коментари в темата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия