Начало > Новини от света на технологиите
“Industrial Heat” е придобила правата върху технологията E-Cat на Андреа Роси
Bat_Vanko:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Май 04, 2021, 11:11:03 pm ---Bat_Vanko, като изключим нападките ( което само показва характер или култура ), все пак ме радва че най-малко, се започва във форума да се пише по-конкретно особено когато се говори за енергийна плътност и изразходване на тази енергия за единица време. В крайна сметка това дали на мен ми са любими тези преобразования или не, те са стандарт в научната литература и индустрия, и който не ги ползва (и разбира) съвсем спокойно може да се насочи и да си пише каквото си желае във сферата на фантастиката, понеже точността ще липсва.
--- Край на цитат ---
Пикси като се изключи поредното ти словоблудство разбираш ли изобщо по темата за която пишеш. Какво всъщност искаше да кажеш - че и от енергия не разбираш ли??? Няма така мерна единица "изразходвана енергия за единица време". Всеки завършил поне някакъв техникум го знае, да не говорим за висше. Стандартизираните мерни единици са:
1. За мощност - ват (W);
2. За енергия (респективно работа) - Джаул (J)
Енергията на един джаул се равнява на работата извършена от един ват мощност за една секунда време.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%B0%D1%83%D0%BB
Да виждаш тука някъде джаул по секунда... И ти ще ми говориш за разбиране. Айде вземи си оправи собствените понятия и тогава наставлявай другите! Другият път като почнеш да четеш от разните му там чужди езици ползвай гугъл транслейтъра че да не се получават обърквации. Явно английският не ти се удава.
Аtos:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Май 05, 2021, 10:39:22 am ---
Да виждаш тука някъде джаул по секунда... И ти ще ми говориш за разбиране. Айде вземи си оправи собствените понятия и тогава наставлявай другите! Другият път като почнеш да четеш от разните му там чужди езици ползвай гугъл транслейтъра че да не се получават обърквации. Явно английският не ти се удава.
--- Край на цитат ---
Bat_Vanko, много жлъч, бе...това да го кажеш на човек, който от години живее в щатите е малко...нелепо.
Да, когато се говори за разход/добив на енергия, времето е компонента от основно значение, каква дименсия ще ползваш - все едно.
Двамата говорите за едно и също, но явно личните ви обостряния сериозно пречат на диалога и всичко се превръща в препирня...
Bat_Vanko:
--- Цитат на: Аtos в Май 05, 2021, 11:44:33 am ---Bat_Vanko, много жлъч, бе...това да го кажеш на човек, който от години живее в щатите е малко...нелепо.
Да, когато се говори за разход/добив на енергия, времето е компонента от основно значение, каква дименсия ще ползваш - все едно.
Двамата говорите за едно и също, но явно личните ви обостряния сериозно пречат на диалога и всичко се превръща в препирня...
--- Край на цитат ---
Atos-e от първият ден на идването му тука ни говореше за някакви мерни единици джаул по секунда (или джаул над секунда беше). Айде мълчах си защото разбирах какво говори въпреки неясните термини. Но да почне и да ни поучава че виждаш ли ние нищо не сме разбирали - ей тука малко в повече ми дойде. Квото си е надробил да си го сърба.
Аtos:
Аман от вашите лични драми...
И без това, тази тема вече е толкова изместена встрани от първоначалната си идея...че всичко, написано почти тук е чиста проба...хвърляне на боб.
ndm:
Най-добре е да останат марсиянските теми, темата стар варс или моята тема, и разбира СЕ бълъкчийските. Последните не са много активни, едно че има забрана тия дни, а друго че го играем сърдити.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия