Начало > Новини от света на технологиите
“Industrial Heat” е придобила правата върху технологията E-Cat на Андреа Роси
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Май 05, 2021, 10:39:22 am ---Енергията на един джаул се равнява на работата извършена от един ват мощност за една секунда време.
--- Край на цитат ---
Замотавате се, Watt е деривативна мерна единица, а не основна, която е дефинирана като разход на енергия (или нейния трансфер) за определено време(забележете подчертаното и удебеленото)
--- Цитат ---The watt (symbol: W) is a unit of power or radiant flux. In the International System of Units (SI), it is defined as a derived unit of (in SI base units)[1][2] 1 kg⋅m2⋅s−3 or, equivalently,[3] 1 joule per second. It is used to quantify the rate of energy transfer.
--- Край на цитат ---
Източник: https://en.wikipedia.org/wiki/Watt
Давам ви Английски източник като знам че вие сигурно сте запозант с ипзолзването на "гугъл транслейтъра"
--- Цитат на: Bat_Vanko в Май 05, 2021, 10:39:22 am ---Явно английският не ти се удава.
--- Край на цитат ---
Bat_Vanko, интересно при положение че Английския не ми се отдаваше, как така екипа, в компанията в която работя, ми се състои от 10 души (директно подчинени) и индиректно, технологично зависими, още 250 човека, и никой от тях не говори Български. Предполагам според вашата логика цял ден седя и използвам "гугъл транслейтъра" за да комуникирам при решаване на технически проблеми с тях ;D. Да оставим на страна 8-те години в магистърската и Ph.D. програмите през които съм минал, или и там си мислите че с "гугъл транслейтъра" съм се оправял ;D Виждайки изкривената ви логика нищо чудно да си го мислите, но само да ви напомня че в началото когато минавах през тези програми изобщо нямаше "гугъл транслейтъра" а да не кажем че и Google го нямаше като компания ;D Но в интерес на истината понякога ми се налага да използвам "гугъл транслейтъра", така е, но въпроса е, че (за съжаление) го използвам да превеждам неща от Английски на Български ( което трябва да ви покаже нещо ) а не обратното както вие погрешно заключавате.
Радико:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Май 05, 2021, 02:33:29 pm ---Atos-e от първият ден на идването му тука ни говореше за някакви мерни единици джаул по секунда (или джаул над секунда беше). Айде мълчах си защото разбирах какво говори въпреки неясните термини. Но да почне и да ни поучава че виждаш ли ние нищо не сме разбирали - ей тука малко в повече ми дойде. Квото си е надробил да си го сърба.
--- Край на цитат ---
Бат Ванко съгласен съм, че Пикси говори твърде сложно и бих казал старомодно. Но това не значи, че повечето от това което казва не е така.относно изразяването му за джаулите, ако са глупости или поне неоравилно, то как ще ми обясниш долният цитат, особенно червеното???
--- Цитат --- Технически параметри:
Мощност: 780 W
Обороти на празен ход: 0-1100 мин-1
Удари в минута: 0-4500 мин-1
Макс. ø - стомана: 13 мм.
Макс. ø - дърво: 32 мм.
Макс. ø - бетон: 24 мм.
Тип на захвата: SDS - Plus
Макс. ø в бетон с боркорона: 35-54 мм.
Енергия на удара: 2,4 J
Шум: звуково налягане: 90 dB(A)
Шум: звукова мощност: 101 dB(A)
Шум: отклонение 3 dB(A)
Вибрации: ударно пробиване в бетон 15,5 м/с²
--- Край на цитат ---
Bat_Vanko:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Май 05, 2021, 08:52:34 pm ---Bat_Vanko, интересно при положение че Английския не ми се отдаваше, как така екипа, в компанията в която работя, ми се състои от 10 души (директно подчинени) и индиректно, технологично зависими, още 250 човека, и никой от тях не говори Български. Предполагам според вашата логика цял ден седя и използвам "гугъл транслейтъра" за да комуникирам при решаване на технически проблеми с тях ;D. Да оставим на страна 8-те години в магистърската и Ph.D. програмите през които съм минал, или и там си мислите че с "гугъл транслейтъра" съм се оправял ;D Виждайки изкривената ви логика нищо чудно да си го мислите, но само да ви напомня че в началото когато минавах през тези програми изобщо нямаше "гугъл транслейтъра" а да не кажем че и Google го нямаше като компания ;D Но в интерес на истината понякога ми се налага да използвам "гугъл транслейтъра", така е, но въпроса е, че (за съжаление) го използвам да превеждам неща от Английски на Български ( което трябва да ви покаже нещо ) а не обратното както вие погрешно заключавате.
--- Край на цитат ---
Пикси и Ален Делон да кажеш че си ще го приема защото няма как да го проверя. Но като ти гледам разсъжденията на две магарета плявата не можеш да разделиш. Основната единица е онази която пряко се измерва, а дериватната е тази която се изчислява в последствие от това измерване. А сега ми кажи кое се измерва пряко - мощността или енергията? И кое се получава в резултат на последващи изчисления? Кое е първичното и кое негов дериват?
Радико, енергията на удара се ИЗЧИСЛЯВА на база масата на ударника и неговата скорост, не се измерва пряко. Забележи - ИЗЧИСЛЯВА СЕ, което означава че тя е производна на две други.
Радико:
Бат Ванко всяка единица може да бъде изчислена от две или три други и всяка може да бъде измерена пряко, е зависи какво разбираш под пряко де. Ако потънеме в буквалистика то комай само разстияние може да се измери баш пряко. Така, че опитваш се да водиш някакви спорове от сорта на това кокошката ли е първа или яйцето.
krasias:
Радико тая величина при перфораторите и къртачите за по точно се нарича джаула на единичен удар и зависи от скоростта и теглото на летящото бутало на ударния механизъм.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия