Начало > Новини от света на технологиите

“Industrial Heat” е придобила правата върху технологията E-Cat на Андреа Роси

<< < (75/88) > >>

Радико:

--- Цитат на: VITAN в Март 20, 2021, 07:22:44 pm ---Ако има ядрен синтез, то не знам как няма да има радиация.
Относно обема - руснаците ти правят ядрена батерия за 50 години с нормален размер.
Но от никел, облъчван от ядрен реактор много време.

Ако беше ядрена реакция от какъвто и да е род - процеса нямаше да е миниатюризация, а укрупняване до толкова, че никой да не си го сложи в двора. Защо? Елементарно Уотсън.

Както казах, най-калоричното гориво е алуминия. Справки тук:

--- Край на цитат ---
Ами след като очевидно няма как да е химична реакция а също така очевидно няма как да е и термоядрен синтез. За което причините сме ги дъфкали вече. Обаче нещо се случва и вече е повтаряема случката. То извода е че там се случва нещо друго.

montanar:
Не знам колко съм прав - трябва да се смята, но мисля че възможно най дзверската от към отделяне на енергия спрямо маса е е реакцията флуор + водород
Копелето флуор водата пали даже ...... бахти изродският окислител е.

VITAN:
Еми това за алуминия и томахавките съм го гледал, и запомнил от някой англоезичен канал от рода на Дискавъри... Сори, а и томахавки има вече доста видове. Това, червеното, което гори на снимката, която дадох, обаче трябва да е алуминий (преимуществено)...

Михаил Кузмов:
Al на прах има дори в совалките, но далеч не е 70%!

Радико:

--- Цитат на: VITAN в Март 20, 2021, 08:57:50 pm ---Еми това за алуминия и томахавките съм го гледал, и запомнил от някой англоезичен канал от рода на Дискавъри... Сори, а и томахавки има вече доста видове. Това, червеното, което гори на снимката, която дадох, обаче трябва да е алуминий (преимуществено)...

--- Край на цитат ---
Има алуминий много се ползва в твърдотелните ракетни двигатели, колкото съм чел де, защото въпреки, че не е рекордьор по калиричност е доста напред в листата. Обаче от тези с по висока калоричност по цена и достъпност няма кой да го бие. Не помня магнезият дали не беше по калоричен от него със сигурност мангана дава много енергия но е страшно замърсяващ. Дали най ммого енергия нямаше в паладия ама той не става заради цената.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия