Начало > Новини от света на технологиите

“Industrial Heat” е придобила правата върху технологията E-Cat на Андреа Роси

<< < (51/88) > >>

juliang:
Не става въпрос дали може да си го позволи. Казвам, че е прекалено лаком. Иска хем да продава милиони бройки, хем никой да не може да надникне вътре и да разбере технологията. Двете неща са на практика несъвместими.
Представи си че взимаш кола под наем. Не ти трябва самата кола, не искаш да я купуваш (да не говорим че в момента дори няма да ти дадат възможност да я купиш), искаш само да си возиш задника от т.А до т.Б. И производителя ти казва че ти забранява да отваряш капака на двигателя... Е как ще стане тая работа?
Или още по-елемнтарен пример - доставчика ти на интернет ти дава рутер, който си остава негова собственост. Обаче ти казва че нямаш право да гледаш настройките му, нямаш право да го отваряш... Я да си признаем, кой от вас НЕ си е хакнал вивакомския или мтелския рутер, кой не му знае паролата? Те ще ми кажат колко порта ще си отворя и как ще си рутирам пакетите ... а нещо друго да искат? Вече не знам колко години отварям портове щот малкия си пуска разни сървъри във вътрешната мрежа и никой досега не ми е звънял да ме заплашва, че ще ме съди щот му пипам из настройките.
И ако кажете "ма това не е същото"... да, не е същото. Още по-зле е - има закон който криминализира неоторизираната намеса в съобщителните линии. Докато ако изкормя един реактор на Роси нещата отиват само към частно-правен характер.

Роси можеше да е "в небесата" ако беше се възползвал от ситуацията още в началото. Да продава колкото може преди да е ясно какво е това. А сега ... на много хора им е ясно какво има вътре, въпроса е в някакви дребни детайли (точен състав на сместа, точна температура и налягане), които могат да бъдат измерени след продажбата още на първото устройство.

Как ще опази тайната си вече ... идея си нямам. Явно и Роси си няма идея...

Аtos:
Не, Юлиане, няма чак такава глобална конспирация, отговорът е прост и прозаичен :D

--- Цитат на: Радико в Декември 09, 2018, 09:15:33 pm ---Атос, ако бяха верни всички тия конспирaции защо Роси е още жив, нали му отваряха главата докторите.

--- Край на цитат ---
Защо да го правят? Защо да се компрометират и да го обвиват после в легенди?
"Големите" просто са го прилапали в своя отбор, вече така се прави! Много по-лесно е и без сътресения! Не се губи перспективна технология, само се слага ръка и на нея!

plcsoft:

--- Цитат на: juliang в Декември 10, 2018, 12:55:27 am ---Я да си признаем, кой от вас НЕ си е хакнал вивакомския или мтелския рутер, кой не му знае паролата? Те ще ми кажат колко порта ще си отворя и как ще си рутирам пакетите ... а нещо друго да искат? Вече не знам колко години отварям портове щот малкия си пуска разни сървъри във вътрешната мрежа и никой досега не ми е звънял да ме заплашва, че ще ме съди щот му пипам из настройките.

--- Край на цитат ---

Я се опитай да направиш това с електромера, да видим тогава какво ще ти се случи!?!? :) Познавам поне 4 човека който плащат солени глоби за това че, са се направили на тарикати и са магерили електромерите си!?

dmitarp:
"Човек вижда толкова, колкото знае"
                                    Гьоте

ELPUNTO:
Ето още подробности за реактора E CAT SF  на  Andrea Rossi и презентацията която
ще се проведе на 31 януари 2019 г.  в САЩ.

Тази информация взех от статията A dream come true, интересното е, че авторът на статията
е жена  :o   . . . . и вероятно е българка  . . . . . с името  Vessy  Nikolova  . . . .    :o

Така или иначе, презентацията ще се проведе в 09:00 АМ USA East Cost time или ако не греша 17:00 ч. БГ време.

Демонстрацията ще се показва        online    www.ecatskdemo.com 
ще е с продължителност  2 астрон. часа.
Ще бъдат монтирани седем камери, които ще предават работата на реактора под различен рекурс.

Записът на презентацията ще бъде качен в сайта на корпорацията Leomardo Corporation   www.ecat.com
По време на демонстрацията, Rossi ще отговаря на въпросите online.

Целта на презентацията е да рекламира реактора като търговски продукт.
Както бе съобщено по рано, самият реактор няма да се продава, а ще се продава топлинната енергия
произведена от реактора.Или клиентите ще заплащат само енергията произведена от реактора,
устройство ще остане собственост на Leomardo Corporation.Работата на реактора
и целостта му ще се наблюдава  online.

Според представителите на Leomardo Corporation тази схема на работа е в интерес на бъдещите клиенти,
които няма да инвестират в този реактор, а ще заплащат само топлинната енергия произведена от реактора.
Така клиентите на Leomardo Corporation не рискуват нищо.

Мисля, че българката Vessy  Nikolova е дала тази идея за работа, копирайки Топлофикациите в БГ . . . .   ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия