Начало > Новини от света на технологиите
“Industrial Heat” е придобила правата върху технологията E-Cat на Андреа Роси
tobo1:
dmitarp, изречение и изказване започващо със "Може би" и завършващо е със "многозначително" заключение е доста гнусно като подход.
Освен това, когато цитираш в чуждоезичен текст, би трябвало да знаеш какво е "industrial E-Cat plant".
Така че, ще те помоля да избягваш директни отговори под мои коментари, за да не стана доста по-арогантен лично към теб.
dmitarp:
какъвто искаш ставай, но за мен от много източници, които съм разгледал относно този проект в това число и така наречени научни доклади е ясно, че такова работещо устройство няма.
tobo1:
Когато индивид като тебе се намеси в дадена тема, това е знак, че темата заслужава специално внимание.
Нали си наясно защо употребих думата "индивид" - а не "мъж" примерно, или да поясня?
Ако искаш продължавай...
Пак ще те помоля да избягваш директни отговори под мои коментари....
За научните ти доклади ми е ясно, дори и без да се опитваш да ми даваш препратки - представи си че поназнайвам чат-пат-горе-долу от разни езици. Представяш ли си лебеде красив?
juliang:
Ски'йте с'я ...
Роси не може да си позволи да продава стоката си на дребно. Едно такова малко изделие пуснато в милионен тираж на практика ще бъде изкопирано за седмица, и след това кранчето му секва. Защото НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПАТЕНТОВА ХИМИЧНА РЕАКЦИЯ. Можеш да патентоваш катализатора или някаква система която създава условията за протичането й, но явно при него единственот което се налага да се прави е сместа да се нагрее. Опита за патентоване ще е подобен на опит да се патентова ДВГ, парната машина или горенето на нефтопродуктите...
Еднствения му шанс е да слага малък брой машини в сериозни компанни, а ако е възможно - в правителствени такива. Правителствените могат да му осигурят защита (ако трябва - дори и с въоръжена сила), както и да не си мислят да копират технологията - няма да е никак приятно да се разбере, че нечие правителство не спазва патентните права.
Някъде бях мернал че прословутия му неназован клиент, на чиято територия уж е работил негов реактор в продължение на година всъщност е бил Министерството на отбраната на САЩ...
tobo1:
Юлияне, аз ти казвам какво беше публикувано като предстоящо - продажби в супермаркет. Ти разсъждаваш може ли той аджеба да си го позволи.
Що всички си мислят че другите са по-прости от тях? Роси е по-тъп от нас, или какво?
Ми той ако търсеше пари, сега щеше да е в небесата (по нашите разбирания). Толкова ли е трудно да се осъзнае това?
За клиента - мисля че си прав, че беше МО на САЩ. И в тва е номера -че продажбите биха застрашили националната сигурност - специален закон в САЩ който шкантира всяка избрана технология.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия