Начало > Новини от света на технологиите
“Industrial Heat” е придобила правата върху технологията E-Cat на Андреа Роси
Аtos:
Гориво - бол...и контролът е бол...:
...............
"— Как стоят нещата със свободната енергия?
— Ах, тя ще дойде. Самите ние я използваме от няколко десетилетия — предимно в подземните си съоръжения. Космическият ни транспортьор лети с един от разработените варианти. В случая отново получихме помощта на Германия, защото тя първа бе развила анти-гравитацията.
Свободната енергия идва, но само под наш контрол."
......................................
Хайде, коригирах си поста, понеже се плашите от нестандартни изказвания като дявол от тамян... въпреки, че просто ви дадох един цитат...
PyroVeso:
atos, с подобни (неподкрепени с никакви сериозни факти) "мнения" и цитати е по-добре да ходиш да се изказваш в някой религиозен или конспиративен форум.
Наистина - вземи се в ръце, започни да разсъждаваш малко по-трезво и прагматично, запознай се с малко сериозна наука, а не само с алабализми от нета, и не допускай да се превърнеш в подобие на някои от изкукалите "изобретатели" тука, които отдавна са спирачка, вместо да са двигател на прогреса и на собствения си живот...
Контролът е за слабите съзнания, които не са способни на самоконтрол. Такива, на които ако им дадеш опасна играчка ще се самовзривят или най-малкото - изгорят. За радост, те са и прекалено невежи, за да направят "нещото" сами - без някой друг да им го направи, и да им го бутне в ръцете. По-голям и логичен контрол от това - здраве му кажи!
Един вид: във вода гази - жаден ходи (в литий и алуминий гази - без СЕ ходи)...
Аtos:
Ок, и?
Каква е сентенцията от поста ти, (щото не я виждам)?
Това е обосновано, дори повече - вече е ФАКТ:
--- Цитат на: atos в Юни 19, 2017, 05:32:05 pm ---"............ хората ще бъдат заслепени от напредъка в техниката и външното благополучие. Обществото окончателно ще обожестви себе си и материалните си завоевания, и ще си казва: Аз съм силата и не се нуждая от никакъв Бог. Имам нужда само от моята човешка наука.“
--- Край на цитат ---
Имай в предвид, че това е писано преди десетилетия...
От моят е - който и когато да "изнамери" СЕ, тя винаги ще е под контрола на властимащите, ти оспорваш ли го с нещо?
juliang:
За съжаление лития не се среща в свободно състояние в природата на Земята. Преработването му за получаване на гориво хич няма да е евтино, и едва ли ще се доближи като цена до енергията добивана в АЕЦ.
Надявам се технологията да се подобри и добива да нарасне в порядъци, защото в момента това е една ... играчка за научни работници, без възможност за конкуренция дори на скъпите възобновяеми източници на енергия.
Атос, енергийната система трябва да е под някакъв контрол, защото в противен случай ще има невъобразимо количество енергийно бедни и шепа хора които ще разпиляват енергията без нужда. Не може всеки да си прави ТЕЦ в двора и да се очаква някаква ефективност.
Аtos:
Това казвам и аз, де...въпросът вече прераства в политически...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия