Начало > Новини от света на технологиите

“Industrial Heat” е придобила правата върху технологията E-Cat на Андреа Роси

<< < (28/88) > >>

dmitarp:
Без да оспорвам каквито и да са резултати от опитите, в този доклад има доста неизяснени неща. Не става ясно как се създава плазмата, малко е съмнително при разстояние между електродите 1,5 см да запалиш дъга с напрежение 0.105 V, вероятно след това дъгата се самоподдържа и би следвало източника да отпадне. Не се съобщава продължителността на експеримента. Косвено е измерена температурата на реакционната зона, но нищо не се съобщава за радиацията в тази зона.  В статията се развиват разни теории, но в заключението въобще не се отбелязва факта за изключителния добив на енергия, сякаш той е без значение. Създава се впечатлението, че този доклад е чисто теоретичен и между другото е вмъкнат някакъв експеримент.

ELPUNTO:
В доклада за експеримента на 7 март 2017 г. на стр.3 горе е дадена входната и изходната енергия на реактора QuarkX.
Те са :
входна енергия . . . . . . . . . . . . . 0,011 Вт
изходна енергия . . . . . . . . . . .244,9    Вт

Като разделим изх. енергия/вх. енергия ,  244,9/0,011  получаваме  СОР = 22 263 .

В доклада има много теория, формули . . . . трудно ми е да вникна в тази материя, не съм
ядрен физик.Ако има специалист във Форума, моля да коментира и разясни теоретичните постановки
на доклада.

Andrea Rossi не говори много за устройството на своите реактори.Така бе с първия му реактор E-Cat.
Многобройните успешни реплики по цял свят (над 20) на реактора E-Cat се появиха благодарение на
руския учен Ал. Пархомов, който успя да разгадае, че освен Ni в реактора има и веществото AlLiH2.
Пархомов направи в дома си своя успешна реплика и разгласи подробно с детайли устройството на
своя реактор.

Ако някой очаква, че Rossi ще даде устройството и подробности за реактора QuarkX, ще остане
разочарован . . . италианецът не говори . . . италианецът работи . . .  :(

dmitarp:
За мен тези данни показват, че има само поддържане на процеса, и за това ми е интересно за колко време се е осъществило това само поддържане.

ELPUNTO:
От 05 до 14 юни 2017 г. в Италия се проведе LENR конференция.
На нея руският учен Ал. Пархомов е изнесъл доклад за новите LENR реактори.

Ал. Пархомов в екип продължава работата по усъвършенствуването на реактора.
В доклада са разгледани два нови реактора, дадено е устройството им, както и
химическия анализ на "горивото" преди и след работа на реактора.

Докладът на Ал. Пархомов на английски език.

PyroVeso:
Да е жив и здрав дядо Пархомов - съвременният Прометей... Още от началото си личеше, че е сериозен човек - как почти в домашни условия, бавно, старателно и методично беше постигнал ясно видим и измерим резултат.

По всичко личи, че става въпрос за термоядрен синтез, след като изотопите на лития и алуминия намаляват количествено, а тези на никела, церия, желязото и другите по-тежки елементи се увеличават.

Другари, етера не знам дали ще можем да издоим, но това определено е технология, която чука на вратата.
Да не говорим, че литият и алуминият са едни от най-разпространените химични елементи в състава на земната (и не само...) повърхност, така че гориво - бол.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия