Начало > Новини от света на технологиите
“Industrial Heat” е придобила правата върху технологията E-Cat на Андреа Роси
RUS:
При заварки с електрожен също има радиация и то достатъчна за да причини изгаряне на кожата.
Нима при заваряване и волтовата дъга имаме сливане на ядра?
При 350 волта напрежение приложено на електродите ще се появи радиация.
dmitarp:
Много добре знаеш за каква радиация пиша, всяко електромагнитно излъчване може да се определи като радиация. Аз ти пиша за гама, или засичане на неутрони, което мисля, че се подразбира.
Радико:
--- Цитат ---Съд с воден разтвор на сода бикарбонат , два електрода от волфрам и напрежение от 220 волта (прав ток ) приложено на тях.
--- Край на цитат ---
Задължително ли е да се и двата електрода от волфрам, че в момента имам само един.
RUS:
Това уточнение беше важно.
Водата поглъща значително количество радиация затова и се съмнявам да се измери каквато и да е с гайгеров брояч.
P.S.
Желателно е да са два волфрамови електрода , ако е само един - на катода ( - ) трябва да се сложи защото там протичат ядрените реакции.
При наличие на ядрени реакции се появяват електромагнитни смущения в килохерцовия и мегахерцовия обхват.
Радико:
Мисля, че има и по лесен начин за установяване на фактите от това да се мерят смущения или да се търси радиоактивност. Просто ще сложа 2 съда с по два електрода последователно. Единият с обикновена тел за електроди и сол за електролит, другият с един волфрамов електрод, един телен и сода за електролит. После изравнявам спада на напреженията в съдовете "чрез промяна къде на гъстотата на електролита къде на разстоянието" Накрая оставям да работи известно време и после сравнявам температурите на двата електролита. Ако експеримента е верен ще се получи разлика в температурите. Ако няма разлика експеримента не се потвърждава.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия