Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Имат ли осезателен ефект, магнитните приставки за пестене на гориво?
edin:
--- Цитат на: Maistora52 в Септември 27, 2014, 02:53:31 pm ---Руският военнопромишлен комплекс внедрява в своите машини ей този "активатор":
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: elektros в Септември 27, 2014, 11:13:25 pm ---Тези приставки са уникални,на една Вектра разхода се качи от 10, 5 на 14... Може и да работят, ама как точно не е ясно...
--- Край на цитат ---
Колега, това все пак е за военна техника ;D. На Вектри без оръдие не работи!
PyroVeso:
--- Цитат на: Maistora52 в Септември 27, 2014, 02:53:31 pm ---Руският военнопромишлен комплекс внедрява в своите машини ей този "активатор":
http://ecogorivo.com/opisanie-i-montaj
--- Край на цитат ---
Това звучи така (особено Често задавани въпроси), като кадуцея да го е писал... или пре-писал. Абе като родни братя са!
Maistora52:
Има и една друга (конспиративна) версия:
Че е направено нещо от братушките - направено е! Че е било секретно - било е! Че има някакви изследвания и "оптимизации" на "нещо си" - има!
... и изведнъж:
Бум! - желязната завеса пада!
...
Днес, всичко засекретено се отваря... за да се възвърнат някои (ако някой се "върже" :P :P :P) от погубените народни парици, и да се приберат вече в джобчетата на ... "хитрушките"
... е-ех! - братушки хитрушки!
8) 8) 8)
az_skeleta:
На вас ви се струва майтап с тия оптимизатори.
На предната кола, форд мондео ТДИ 1.8 си бях взел оптимизатори от едно момче от Добрич или Генералтошево. Форда го карах година преди да ги взема и разхода градско ми беше 8/100. Извън града съм го свалял на 5/100 ако карам с 70км/ч (сам в колата). Форд дават на всеки 100 кг товар 0,5л гориво повече. Пишеше го на сайта им май. След слагането на оптимизаторите разхода градско падна на 7/100. Същия маршрут като преди, засичано на всяко зареждане за да намаля грешката до минимум. Извън града падна на 4,5 /100 при същите условия.
Има файда от цялата работа. Въпроса е защо на сегашната ми кола не работи устройство от този тип(друго, това моче май спря да ги прави). Сега съм ги дал на Братчеда както писах в другата тема така че скоро ще има резултати от засичането.
elektros:
Това се оказа сериозен проблем при всички устройства за обработка на гориво- непредсказуем ефект.... От умопрачителна икономия от 50% до другата крайност- вдигане на разхода. Факторите, от които зависи крайния ефект са многобройни, като започнем от това от кой регион е нефта, как точно е преработен, каква е температурата и влажността на въздуха, каква е температурата на горивото, колко точно от сместта в резервоара е гориво и колко е шлака.... Отиваме на неразрешимо уравнение, и ако има положителен резултат на определен автомобил, няма никаква гаранция за повторяемост при различна марка друг. Ако при някой нещо такова работи, да си трае и да се радва.... ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия