Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
търся хлор
Радико:
Добре ще изчакам майстора да премести тези публикации и ще пиша там мисля,че темата е доста интересна. Става дума за директно превръщане на топлина в електричество.
CPU:
--- Цитат на: Радико в Декември 08, 2013, 02:19:51 pm ---Само да вметна:
Пелтие елемент направен с използване на метала Самарий има КПД над 60%
Което надвишава повечето топлинни двигатели включително и стърлинговия.
--- Край на цитат ---
е, не ги засилвай толкова, кпд зависи главно от температурната разлика, сега ще се втурнат пак да правят ток от термопомпи :)
@praktik:
--- Цитат на: CPU в Декември 08, 2013, 07:00:39 pm ---е, не ги засилвай толкова, кпд зависи главно от температурната разлика, сега ще се втурнат пак да правят ток от термопомпи :)
--- Край на цитат ---
Хайде вече този разговор да се пренесе в темата която отворих " пелтие" правя услуга на майстора :) и мисля че е важно рентабилността , тези пелтиета, може да се окажат доста практични за зареждане на акумулатори на полеви условия. Не трябват агрегати и гориво, само лед и слънце.
dimko1:
--- Цитат на: valex в Декември 07, 2013, 08:36:18 pm ---dimko1
За майтап :)
Ако ти трябват количества под 100 литра няма проблем. Но над такова количество - май ще обгазяваш някой мол :)
Пиши какво искаш да получиш. Обикновенно това е по-лесния начин да стигнеш до целта. Тук има доста хора хора, които могат да ти помагнат ако знаят какво се търси като краен продукт.
--- Край на цитат ---
НИЩО НЯМА ДА ОБГАЗЯВАМ ТРЯБВА МИ 50МЛ. ЗА ОПИТ .
dmitarp:
Щом е за толкова добий си го in situ, може и отделно
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия