Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Инфрачервени отоплителни панели

<< < (3/4) > >>

fade:
Аз ползвам ето това през последните две зими в квартирата ми в града където работя през седмицата! Токът ми от 12 лв през летните месеци става на ~60 лв през зимните. Сложил съм му часовников механизъм от 6 лв който го вкл в 17:00 т.е. 1.5 ч преди да се прибера от работа, и го изкл към 24ч през ноща. Сутрин го вкл 1ч преди да стана и го изкл във времето когато излизам за работа ~ 1.5 ч работа. Имам също така, бойлер 50л който през седмицата също с часовников механизъм се топли на нощна енергия от 3 до към 6 ч през ноща и се вкл към 17ч да покрия топлозагубите през деня докато ме няма, микровълнова, индукционен котлон и халогенни крушки навсякъде. Имам топлоизолация 4-5 см експандиран полистирол (стиропор) и "остъклена" тераса. На първи етаж съм и под мен има гражи които нямат изолация, от двете ми страни топлят, но определено се чувства липсата на изолация на пода.

П.П. А да... забравих, не разбирам що давате грешни пари за тези френски панели... тези българските вършат същата работа пък и някак си уж побутваме нашата си икономика по този начин... ама това си е лично моя гледна точка де.

PyroVeso:
Имам известно впечатление от подобни дивотии - евентуално вършат някаква работа ако си чисто ГОЛ... например в банята...

За мен най-доброто и като субективно усещане, и като икономичност е подовото отопление, независимо дали е изпълнено с топла вода, ток или по някакъв друг начин.  При добра топлоизолация на помещението, при реална температура на въздуха 18-19'C субективното усещане е като за 22-23'С, т.е. 3-5 градуса "измама", с които се пресичат границата на комфорта. Обяснявам си го с това, че първо краката ти са винаги на топло - стъпили върху отопляващата повърхност, и второ - лицето ти е високо горе, вече в топлата горна половина от градиентно разпределения по температура въздух. Съответно като легнеш да спиш пък (ниско долу) си на хладно, което при добра завивка е супер. Има конвекция на въздуха, но е много слаба, понеже е разпределена по цялата площ на помещението, т.е. не вдига прахоляци и не прави петна с тях по тавана.

mayadob:
Знаете ли дали инфрачервеното отопление има вредни страни?

valex:
Някой купи ли си от фолиото?
Ако може да сподели.

vesod:

--- Цитат на: valex в Декември 21, 2013, 01:57:54 pm ---Някой купи ли си от фолиото?
Ако може да сподели.

--- Край на цитат ---

Купих 1 m2 за проба.Монтирах го м/у 7 мл. изолация/депрон/ и 6 мл. ламинат. Температурата м/у фолиото и ламината е 48-50°C  , на ламината e 36-38°C . Скоро ще го разглобя и ще сложа алуминиево фолио м/у изолацията панела и ще споделя за резултати.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия