Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Въпрос за заряда в бобина

<< < (17/18) > >>

Maistora52:
Фантастиката ми е любим жанр,  но това не го разбрах:

--- Цитат на: GTV в Ноември 26, 2013, 09:59:19 am ---...Бобината я разбирам като преобразувател на активна в реактивна енергия. Нещо като машина на времето при която проявлението на активната енергия е в друго измерение на времето и пространството.

--- Край на цитат ---

Всъщност, къде е "проявлението" и на какво?

valex:
GTV
Идеята ми е да се изследва енергията като количество на остатъчната намагнитеност. Няма нищо общо с резонанси.

Радико:
КОЛЕГИ МОЛЯ ВИ НАЙ НАКРАЯ ОСЪЗНАЙТЕ, ЧЕ РЕАКТИВНА ЕНЕРГИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА КАТО РЕАЛНА ФИЗИЧЕСКА ВЕЛИЧИНА. Няма такова нещо в природата. Всичката електрическа енергия си е само активна. Понятието "реактивна енергия" е изобретено за да се изключи по-лесно при изчисления грешката породена от несъвършенството на измерителните уреди защото волтмерът за променливо напрежение измерва някаква стойност в една електрическа верига примерно в понеделник, а ампермера измерва стойността в същата верига в сряда. Като ги умножим дали ще получим реална стойност.
Понятието Реактивна енергия е изобретено, за да неутрализира по някакъв начин точно тази грешка която се явява някаква закономерна променлива.
Моля колеги, забравете това словосъчетание, увеличаване на грешката на електромера няма да накара печката да грее по силно.     

GTV:
 Как Ви събра Господ толкова готини Пичове! 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Maistora52:
Хванах ви на "местопрестъплението"!
Трия незабавно!
GTV - много добре ми го обясни, благодаря! Ако не беше приложил обаче схемата със синусоидите , щях да се озоря с формулите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия