Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Въпрос за заряда в бобина
valex:
Velektra
А ако ползвам вятърна енергия за разделяне?
@praktik:
Силата използвана за прекъсването на магнитопровода, също може да се превърне в джаули енергия по формулата 1J=1N.1M
Ако не ме лъже паметта, един джаул енергия се равнява, на работата извършена от сила един нютон, за преместване на тяло на разстояние един метър. Може да се направи справка в уикипедията, дали е така, или ме лъже паметта.
valex:
Ако се абстрахираме кой или с какво ще раздели магнитното поле. По принцип как ще е баланса на енергиите?
Принципно импулс от напрежение може да се измери като се натрупа в кондензатор и от там да се сметне енергията му (кондензатора интегрира т.е. 'смята площа ' на импулса).
@praktik:
--- Цитат на: valex в Ноември 25, 2013, 09:19:25 pm ---Ако се абстрахираме кой или с какво ще раздели магнитното поле. По принцип как ще е баланса на енергиите?
Принципно импулс от напрежение може да се измери като се натрупа в кондензатор и от там да се сметне енергията му (кондензатора интегрира т.е. 'смята площа ' на импулса).
--- Край на цитат ---
Да, но трябва да се експериментира. Аз търся подковообразно чисто желязо за електромагнит.
valex:
@praktik
Има вариант да се ползва обикновенна шпилка 8-10мм извита като подкова.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия