Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Въпрос за заряда в бобина
Velektra:
УЙкипедията не е мястото в което човек може да търси знания. Камо ли да се дава като довод за оборване на теории. Аз я чета само, за да науча къде е бил роден например Фарадей, коя е била жената на Ампер и други подобни исторически факти.
Михаил Кузмов:
Радико ! Трансформиране на постоянен ток се получава ЧРЕЗ ПРЕКЪСВАНИЯ ! Милиони устройства по света отдавна работят на този принцип вкл. и захранването на твоя компютър ! И за капак със значително по висока ефективност ! Въпросът ти лично към мен малко ме затруднява ! Мисля че на науката дължим възможността да тракаме по клавиатурите и какво ли не още ! Как да кажа че не вярвам в науката ? Вярвам и още как защото науката е търсещото решение на прогреса !
Другите думи, смислово равнозначни на "вярвам" са: уповавам, доверявам, разчитам, и въобще не става въпрос за религиозни "отклонения"! Благодаря на Майстора за допълнението !
Радико:
Да, чрез прекъсвания, което погледнато в дълбочина означава превръщането му в променлив ток, трансформиране на променливия ток, и превръщането му отново в прав. А по-високата ефективност се дължи на избраната по-добра честота, примерно 400 килохерца се трансформират много по-добре от 50 херца. Струва ми се по разбираеми причини.
Моля те не ме подценявай.
@praktik:
--- Цитат на: Радико в Ноември 24, 2013, 11:44:49 am ---Да чрез прекъсвания което погледнато в дълбочина означава превръщането му в променлив ток трансформиран на променливия ток и оревръщането му отново в прав. А по високата ефективност се дължи на по добре избраната честота 400 килохерца се трансформират много по добре от 50 херца. Струва ми се по разбираеми причини.
Моля те не ме подценявай.
--- Край на цитат ---
Пулсът си остава пулс, и след трансформацията, няма постоянен ток. Каква е дефиницията за променлив ток, промяна само на големината на тока, или промяна и на посоката му ?
Радико:
Дефиницията в случая няма значение, ти нали си се нарекъл Практик, а не Енциклопедист, а и освен това трансформатора не чете дефиниции преди да реши дали да трансформира някакъв ток или не. Всичко, което се променя може да се трансформира. Което е доста странно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия