Начало > Реални резултати от експериментите

Опити с магнитен отоплител

<< < (9/9)

Иван Димов:
   Ето каква идея ми дойде за отоплител от вихрови токове. Дали ще е ефективен не знам, но при високи периферни скорости на кухия диск може и да е. Ако му сложим и дюзи по периферията може да стане Сегнер турбина, пръскаща топла вода. Май за моите идеи ще ми трябва цял цех. Прилагам файл.

Брадатия:
От направените опити досега се оказва, че ефективността е малка. Затова, както беше предложил някой колега, ефекта е гарантиран ако ползваме безплатно задвижване на дисковете (например вятърна турбина). Тогава един буферен съд и ще се изравнят денонощните промени в силата на вятъра. Проблема засега остава да се повиши ефективността на самия магнитен отоплител.

sabaka808:
Помислете за индукционен нагревател каквато е микровълновата печка. Имайте в предвид, че индукционните консуматори посредством електронни или механични компенсатори могат да харчат и реактивна енергия, която от електромера не се засича. При липса на заводи и фабрики, сега реактивната енергия е в изобилие, преди години крупните предприятия, които харчеха много, то си имаха компенсатори и харчеха, но сега е в изобилие.

ppipilica:
Е това ме накефи, реактивната енергия била в изобилие. Седи по жиците и ни чака да я похарчим без да я отчете електромера.
Да ама реактивната енергия нито топли, нито свети, то ако можеше да е от полза заводите нямаше да я компенсират, а щяха да я ползват и да не плащат глоба за превишена реактивна енергия.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия