Начало > Реални резултати от експериментите
Опити с магнитен отоплител
elektros:
Pyro veso, това са данни, които всички знаем и сме учили, въпроса не е в спирачния момент, а това, че загряването не е достатъчно за консумираната енергия. Това е въпроса, къде е грешката, в оборотите или в дебелината на тръбата! Защото на клипа се чуват високи обороти, но не ясно колко е диска, може да са 10 пъти повече...
GTV:
--- Цитат на: rokssi2 в Октомври 08, 2013, 10:29:24 am ---Защото с "индукционна пещ" КПЕ е 1.6.Нерантабилно.Изпробвано е.
--- Край на цитат ---
Колега Рокси, изглежда под КПЕ разбираш отношението на входящата към изходящата енергия. Уточнявай ги тез неща защото качваш на черешата някои колеги. ;D
GTV:
Колега Електрос, ще ме прощаваш, но сметките ти не струват. Входящата ти мощност е 0.48КВт.часа, а на тръбата при магн. отоплител е 0.14КВт. часа, което е далече от 10-те%. :) Останалата " изчезнала" енергия я търси при двигателя.
Мисля, че вентилаторния ел.двигател се справя по-добре като отоплител. ;D
Иван Димов:
Възможно е загубата на енергия да се дължи на жироскопичното спиране. Имам тема "Жироскоп действа като спирачка и нарушава ЗЗЕ". Електроните са жироскопи, а и вихровите токове май са неподвижни, т. е. веднъж създадени трудно се местят. Аз преди време правих опит да засека какъв ток се получава между краищата на вертикална медна тръба, в която се пуска да пада магнит. Оказа се абсолютно никакъв. Следователно вихровите токове не могат да се поместят от падащия магнит надолу. Прилагам рисунка.
oneman:
Интересно, магнита дали ще пада бавно през тръбата, ако
тръбата е срязана надлъжно и има въздушна междина (изолация) ;)
Токовете на Фуко няма къде да идат.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия