Автор Тема: Граждански контрол за чистота на въздуха, водата и храната  (Прочетена 58658 пъти)

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 5 273
 • Пол: Мъж
 • Черния отмъстител
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Цитат
За какво им е да ви слагат чипове? Та те знаят всичко за вас - мобилния ви телефон ви е в джоба, и позицията ви може да се намери за няколко минути. Това което сте написал в интернет може да се систематизира, архивира. Снимки, постове - това комбинирано с IP адреса ви, с "бисквитките" на браузра ви е достатъчно да ви идентифицира в интернет. По улиците има безброй камери. Знаят какви пари имате в банката, дори каква заплата или пенсия получавате, дори за какво я харчите.
Статуквото си беше  такова и когато нямаше камери, но ги сложиха, и когато нямаше лесно следене през интернет но го направиха, ЗАЩО ЛИ
Не знам защо, но по същата причина ще почнат да слагат и чиповете на хората Може би поради причината формулирана от Курт Вонегът както споменах по горе. 

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 977
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
   Преди няколко години имах единствено леко главоболие при навеждане. Предполагах, че е от храната и реших да експериментирам. Спрях да ям хляб и зърнени храни за седмица и главоболието спря. Преди от зърнените храни ядях варени шепа жито и шепа ориз на ден. Сега ям толкова на седмица и нямам никакви проблеми. Не знам дали има някаква връзка с глутена в зърнените храни, но май от него правят лепило и сигурно нещо "лепкаво" става в тялото, което натиска мозъка.
   Пиша всичко това ако някой има подобни симптоми да се коригира. Яжте плодове половин-един час преди основното ядене, намалете месото и зърнените храни, а наблегнете на растителните. За разлика от други, аз смятам, че две хранения на ден са предостатъчни. При многократните хранения човек се увлича и изяжда повече от необходимото му. По-долу е цитат за глутена, взет то тук: http://30dumi.eu/2013/10/8-priznatsi-che-organizma-t-vi-ne-mozhe-da-se-spravi-s-glutena/

Цитат
8 признака, че организмът ви не може да се справи с глутена

Вероятно вече сте забелязали, че в магазините се увеличава броят на продуктите с надпис „без глутен“.
Разнообразни чипсове, зърнени закуски, консерви и дори млечни продукти гордо носят марката “ без глутен“. Дори и сега да не обръщате внимание, глутенът може да стане изключително важен за вас. Ето един от тези случаи:

„Този ден бях в кабинета на лекаря, опитвайки се да го убедя да не ме изпраща  в болницата заради дехидратация. В продължение на няколко месеца имах някои симптоми, които постепенно се засилиха, докато не стигнах до точката, когато вече не можех да усвоявам  витамини и хранителни вещества от яденето.

И тъй като продължавах да си водя много подробен дневник за храната в старомодния си бележник, лекарят погледна записките за последните няколко седмици и ме помоли незабавно да започна диета с елиминиране на само  едно вещество -  глутен. Прекарах следващите четири дни на диета от банани, ориз, ябълково пюре и чай … без нито едно парче хляб. На петия ден вече осезателно  почувствах, че съм се върнала  към стария си начин на живот.

Това е толкова просто. Няколко дни по-късно кръвни тестове потвърдиха, че сега организмът ми   отново в състояние да абсорбира хранителни вещества и витамини. Моят лекар ме  диагностицира с цьолиакия след кръвните тестове и няколко случая на кръстосано замърсяване с глутен, което предизвика силна реакция . Тази история можеше да бъде избегната, ако знаех за симптомите, които са резултат от непоносимост към глутен“.

Глутенът е протеин, който се съдържа предимно в пшеница, ечемик и ръж. У много хора са наблюдавани сериозни нежелани реакции, след като го използват за храна. Следните симптоми е по-добре да се разглеждат като едно цяло: сами по себе си те не могат да бъдат достатъчно точни показатели за проблем с глутена. Тяхната комбинация може да послужи като признак, че глутенът кара организма  да се атакува  сам.

1. Влияние върху стомашно-чревния тракт. Симптоми като подуване на корема, диария и запек са сигурни признаци на непоносимост към глутен. Тъй като те могат да започнат постепенно и да съвпадат  с изключителна стресова ситуация на  работата, можете да ги отдадете на стреса и да мислите, че те ще минат веднага след като ситуацията стане по-спокойна. Но вместо това, те само ще се влошат.

2 . Малабсорбция на витамини. Ако човек е чувствителен към глутен, или не може да го понася, лигавицата на стомаха не може да поема необходимите хранителни вещества от храната. Ниските нива на желязо е разпространен показател на непоносимост към глутен.

3. Кожен обрив. Кератоза и херпетиформен дерматит са две кожни заболявания, които са пряко свързани с въздействието  на глутена. Те се изразяват в силен сърбеж, обриви, които се появяват по ръцете, торса , лицето , бедрата, лактите и линията на космите. Други кожни раздразнения, които имитират екзема може да са сигнал за замърсяване с глутен.

4. Мигрена. Главоболието е симптом на много заболявания. Мигрена, която е комбинирана с ежедневна диария, ниско съдържание на желязо и кожен обрив, рисува много по-различна картина. И ако имате мигрена, започваща в рамките на 1-2 часа след приемане на храни, съдържащи глутен, това е съвсем обичайно за чувствителност към глутен.5. Болки в ставите. Пресищането с  глутен предизвиква възпалителен отговор в организма. Това възпаление се чувства по различни начини. Болки в ставите често погрешно диагностицирани като ревматоиден артрит, са  много често срещан симптом на непоносимост към глутен. Този симптом може да ви изненада най-много: след премахване на глутена, ще сте шокирани от това как се е  подобрило здравето ви.

6. Непоносимост към лактоза. Ако вече имате проблем със смилане на храни, съдържащи лактоза, вероятно имате проблем с глутен. Ако глутенът е разстроил работата на стомашната лигавица и лактазата, ще се появят симптоми, свързани с непоносимост към лактоза. Ако вече имате непоносимост към лактоза и други проблеми от този списък,  би било разумно да се разгледа възможността за премахване на глутена.

7. Хроничната умора. Както и при мигрената, хроничната  умора сама по себе си не е значим показател на непоносимост към глутен. Става все по- ясен симптом, когато се комбинира с проблемите в стомашно-чревния тракт, по-специално честа диария. Ако организмът не усвоява хранителните вещества и есенциални витамини, умората със сигурност ще вземе връх.

8. Фибромиалгия. Някои лекари смятат, че фибромиалгията е симптом, а не заболяване. Възпалението на съединителната тъкан е един от най- тежките симптоми на непоносимост към глутен. В действителност организмът възприема  глутена като враг и започва да изпраща антитела, за да го унищожи. Тези антитела унищожават лигавицата на стомаха и червата. Точно както и ставната болка, възпалението може да се прояви във всяка част на тялото. Ако лекарят Ви е казал, че имате фибромиалгия, опитайте се да се избегнете глутена и да видите как ще се почувствате.

В днешния свят   стресът често се разглежда като причина за тези симптоми.

Вместо антидепресанти, сънотворни и транквиланти (някои от които съдържа глутен ), вгледайте се внимателно в това, което ядете.

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 977
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
   Знаех си аз, че има нещо лъжовно в птичия грип, лудата крава и СПИН-а. Тук още се твърди, че ваксинациите са направо криминално престъпление. Вижте сайта:
http://anonybulgaria.wordpress.com/2014/02/11/истината-за-птичия-грип-h5n1-ваксините-и-с/
Източник:  anonybulgaria.wordpress.com/
   Страхът и невежеството ни разболяват задължително.
   Прилагам го и като файл.
« Последна редакция: Февруари 18, 2014, 01:48:27 pm от Иван Димов »

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 977
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
   Хайде да ви видя сега. Това лъжа ли е или истина? Трябва ли да контролираме и мобилните телефони? Да не би пък това да е изблик на СЕ?

http://bezpartien.com/мобилен-телефон-изпрати-дете-в-болниц/

Цитат
Днес, още едно дете беше настанено в болница, защото отговорил на повикване, докато телефонът все още е бил на зарядно. В този момент е получил внезапно сърдечен удар и след това е изгорил ръката си. Така че, моля, не отговаряйте на повиквания, докато зареждате телефона си. Когато батерията на телефона е паднала на минимум, не  отговаряйте на входящо повикване, защото радиацията е 1000 пъти по-силна. Това може да се случи на всички марки мобилни телефони -
Източник: komentaru.com

Активен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 949
   Хайде да ви видя сега. Това лъжа ли е или истина? Трябва ли да контролираме и мобилните телефони? Да не би пък това да е изблик на СЕ?

http://bezpartien.com/мобилен-телефон-изпрати-дете-в-болниц/
Източник: komentaru.com

Излъчвателя няма как да емитира такова количество енергия без да се изпепели. Поради изискванията телефона да е възможно по-лек, по-тънък и с по-малка консумация всички негови елементи са "изпилени" до край - има запас от 10-20% само.
Мощността на предавателя на ГСМ-a e около 10 миливата. 1000 пъти по-висока мощност означава излъчвана мощност от около 10 вата, което ... просто не е по силите на батерията, да не говорим за електрониката в телефона.
Батрията може да се загрее само при даване накъсо от някаква повреда в телефона. Аз имах подобен случай - бях сложил 2 батерийки за фотоапарата в джоба на панталона си - за резерва ако трябва да ги сменя в движение бързо. Не съм съобразил че в джоба ми има няколко монети, връзка ключове ... и нещо от тях беше окъсило едната батерия. По едно време усетих яко парене в доста чувствителна за мъжа област... едва извадих батерията, найлоновата и обвивка с марката и капацитета се залепи по пръстите ми, разтопена от горещината - вероятно температурата гонеше 70-80 градуса.

Неактивен Vector

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 564
Иван го гони параноя,което не е добре!
Трябва да пийва повече ракия ;) и да излиза по често с приятели ...

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 5 273
 • Пол: Мъж
 • Черния отмъстител
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Айде-е-е! Ремисията свърши и започна поредното изостряне на масовата психоза:
"Синдром на Русо".  Тичайте назад към природата, към живота в пещерите, къпането два пъти в живота и към.... А да не изброявам.
Който смята, че излъчването на телефона е вредно да спре да се занимава с магнити защото телефона излъчва магнитно поле. Изобщо господа апологети на супер здравословния живот заклеймете този форум като ултра-здраве-унищожителен - тук се правят експерименти с милиони пъти по-силни полета и се готвим да унищожим човечеството с безумните си търсения. Спасявайте се, бегайте далеко от този форум, докато сте живи и здрави.
Хората тук експериментират с теслатрафове гонещи милион волта вие сте се хванали за някакви микроволтове. МНО-О-ГО СТЕ ДРЕБНАВИ, МНО-О-ГО.       
« Последна редакция: Март 07, 2014, 07:56:13 am от Maistora52 »

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 991
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Хората тук експериментират с теслатрафове гонещи милион волта вие сте се хванали за някакви микроволтове. МНООГО СТЕ ДРЕБНАВИ МНООГО.     

Това ми хареса :D Точно така е. А какво да кажем за самия Тесла, който цял живот се е занимавал с титанични електрически полета и човека си е доживял до отлична старост.

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 977
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
   juliang, благодаря за коментара. Значи това е измама и остава да попитаме защо се прави? Макар че, за мен това си е направо "езоповска партенка" с цел конспираторите да си комуникират. Те доста често използват думата "мобилен", когато искат да кажат перпетуум мобиле-н. Да бяха казали GSM-и можеше и да се вържа, но друго си звучи "Това може да се случи на всички марки мобилни телефони."
   Vector-е, д-р Людмила Емилова веднъж каза по телевизията, че едно малко дете се напило с алкохол и умряло. На аутопсията мозъкът му бил на дупки като швейцарско сирене, защото алкохолът разтворил мастните тъкани. Затова, ако искаш да си умен, спри алкохола. Аз лично никога не съм пил и съм твърде доволен от това, а и прекрасно мога да се веселя дори ако пия само чешмяна вода. А за конспирацията - явно не си компетентен.
   Радико, аз не мисля, че имаш нещо против Природата. Аз лично много си я обичам и при първа възможност ще заживея сред нея. Но съм решил да си създам всички удобства, които техниката ни дава. И най-важното, ще комуникирам с най-близките си хора лице в лице, а не чрез технически средства.
« Последна редакция: Март 01, 2014, 05:23:36 pm от Иван Димов »

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 977
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
   Ако искаш да ядеш качествена храна, произведи си я сам или най-добре в комуна с приятели. Иначе може да ядеш неща като в "Къртицата" и то без да си информиран.

http://www.silnabulgaria.com/ексклузивно-задържаха-15-тона-замръзен/

Цитат
Близо 1,5 тона замрaзено кучешко месо край Русе, беше конфискувано от инспекторите от Държавната инспекция за безопасност по храните на българо-румънската граница!

Месото е превозвано с микробус с българска регистрация, но шофъора е сингапурски гражданин. Стоката ще бъде унищожена, тъй като няма документи за произхода.

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 977
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
   Донесоха ми един козунак, но се чудя дали да го ям. Етикетът му е залепен отдолу и е с ужасно дребен шрифт. Съдържанието на козунака е дълго като "Война и мир" и за мен е доста съмнително. Да се надяваме, че конспирацията няма да използва традициите ни и няма да ни пробутва химикали по великден. Това се отнася и за боите за яйца. Крайно време е да спрем да им купуваме съмнителните хранителни стоки докато все още можем да мислим трезво. Прилагам две снимки.

Допълнение:
Прочетете в този сайт какво пише за Е952 - цикламена киселина
<http://lechitel.net/случва-пиене-кока-кола-част1/   >

Прочетете в този сайт какво пише за гума гуар
http://agronovinite.com/otrovi-v-piletata/
« Последна редакция: Април 16, 2014, 08:11:24 pm от Иван Димов »

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 977
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
   А това с бананите направо ме разби. Възможно ли е чрез консумация на третирани с химикали банани да се раждат такива уродливи бебета?

http://www.youtube.com/watch?v=fXaqizNBqIY

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 292
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Може, но жената трябва да пие пестициди, направо от бутилката или да яде бананите с корите, както направила една позната на младини, когато за сефте яла банан и после си повърнала червата  :D
Бананите......хм......, най-вредния плод е ябълката. Това е най-третирания плод, с до 40 пръскания с химикали.
Отдавна не ям ябълки от пазара или магазина. Чудя се, проникват ли пестицидите през кората на бананите. Някой вещ в тази област има ли тук, за да каже?

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 977
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
   Наскоро видях и мандарини, които вътре бяха оцветени в червено. Интересното беше, че не всички имаха такова оцветяване - някои бяха нормално жълти. А относно ябълките - сигурно има значение и с какъв препарат се пръска. В крайна сметка излиза, че трябва сами да си произвеждаме храните за да сме сигурни, че не ни тровят. Чувал съм и за естествени методи за защита, например чрез пръскане на разтвор с чесън.

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 644
 • Пол: Мъж
Че ни тровят - тровят ни! Че ни убиват - убиват ни!
Само не мисля, че всичко е чак толкова тревожно... за да изпадаме в параноя!
Иване, има и сорт мандарини с червено "месо", има и всевъзможни други "подсортове" и "подвидове" на плодове, зеленчуци, бройлери и млекопитаещи С РАЗНИ ИЗКУСТВЕНИ МОДИФИКАЦИИ, служещи за храна, които просто трябва да се приготвят хигиенично и възможно с най-малко преработка и дообработка... за да ни хранят.
Не бива да забравяме, че почти всичко което ядем е модифицирано чрез всевъзможни селекции още от хилядолетия - откакто в античността човекът е станал земеделец и животновъд.
Иначе, мисля, че всичките тези химични вмешателства ще доведат след мно-о-ого години до генно модифицирани човеци, което не е страшно, просто трябва да привикваме внимателно. Всичко, което става в предприятията за добиване и преработка на храните - със своите минимални ДОЗИ внесени химикали е опасно - донякъде - само за нездрави и болнави хора, с нарушен метаболизъм и разни наследствени обременености. Опасни са хербицидите и другите отрови за предпазване от вредители - ако!!! Лошото е, че почти всички сме обременени с нещо, но това е от простия факт, че сме си роднини всеки с всички и на практика създаваме поколенията си чрез кръвосмешение.
Лошото, което правим не е толкова какво слагаме в храните си за подобренията им, а в неправилното СМЕСВАНЕ на разни продукти по време на едно хранене.
Не бива в никакъв случай да се смесват в едно хранене Белтъчини с Въглехидрати - например хляб със сирене, или с месо, или разни подслаждания на белтъчини - като при унгарската кухня. Хлябът е полезен в умерени количества - една до две филии в едно хранене - не повече! - без значение теглото на човека. Млякото също не е вече ОНОВА мляко - от което днес се изтегля почти всичко, за да се направят други продукти. Включително киселото мляко - то е направо боклук натъпкан с прахообразни сурогати и с Ацидофилус бактериум, а не с Лактобактериум Булгарикум. Лютеницата и много (почти всички) от краткотрайните колбаси са просто тъпкани със соеви и други пълнители...
Не се ли виждат жилките на месото, значи ядете зърнено-дървесна каша оцветена като месо.
Истинско месо, мляко и производните му, плодове и зеленчуци можете да намерите само в собствена продукция. Градовете са обречени - хората там се тъпчат с измислени боклуци, и от всичко това ще последва най-големия демографски срив в историята на човечеството.
За рационалното хранене са допустими комбинации само от Белтъчини с Мазнини или Мазнини с Въглехидрати.
Просто МИЙТЕ  и прекарвайте през ОГЪН всичко, което ви смущава. Останалото са фобии.
Смятам, че е потребно пак да припомня мъдрите думи на един от нас:
"Няма отровни вещества - има отровни ДОЗИ!"
« Последна редакция: Април 19, 2014, 11:45:27 am от Maistora52 »