Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти

Интересен експеримент с вода

<< < (7/9) > >>

mi68:
Здравейте,
Магнитът освен магнитно поле излъчва и торсионно. Водата е диамагнит и не реагира на магнитното поле. Реагира на торсионното поле.  Ако дължината на магнита е два пъти по-голяма от диаметъра то имаме силно торсионно поле (L по-голямо от 2D).
В провеждания експеримент геометрията на магнита е много-важна за опита.

Ctah:

--- Цитат на: hyparh в Септември 16, 2013, 11:32:16 pm ---Мощен електромагнит от МОТ: http://www.youtube.com/watch?v=wzXRFp0DDrU

--- Край на цитат ---

Това второто май беше алуминий ???
Ще разглобя микровълновата без другите да знаят...дошло й времето ;D

Получава се нещо като "магнитната пушка", обаче там е ал. пръстен... интересно ;)

Ctah:

--- Цитат на: Ctah в Септември 17, 2013, 09:31:38 am ---   Това второто май беше алуминий?

--- Край на цитат ---

Не!  Не е алуминий, ей сега пробвах :(
При маг. пушка нещата са ДРУГИ!

@praktik:

--- Цитат на: mi68 в Септември 17, 2013, 12:43:42 am ---Здравейте,
Магнитът освен магнитно поле излъчва и торсионно. Водата е диамагнит и не реагира на магнитното поле. Реагира на торсионното поле.  Ако дължината на магнита е два пъти по-голяма от диаметъра то имаме силно торсионно поле (L по-голямо от 2D).
В провеждания експеримент геометрията на магнита е много-важна за опита.

--- Край на цитат ---

Точно такъв магнит съм сложил, диаметър, 2 сантима, дължина, около 10 сантима. Довечера ще видя какво ще излезе.

hyparh:
Алуминий е, пръстенът накрая е меден. Тук действат токовете на Фуко и се получава отблъскване. Могат да се направят нагледни експерименти и с неодимов магнит, примерно като се пусне да пада през алуминиева или медна тръба.
Аз един от МОТ-овете си го модифицирах във високоамперажен звяр - 1-2V на 700-800А (не съм сигурен в точните стойности, но е някъде там) с подмяна на вторичната с дебел (1 см.) проводник. Чудесен е за точкови заварки и разни щуротии като топене на различни метали.
Може и един такъв електромагнит да си спретна.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия