Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива
Меланинът - гориво на бъдещето
PyroVeso:
Колега. примерът с катинара никак не е удачен, понеже след намесата с чука ще получим силен звуков ефект и леко загрят катинар, т.е. екстра-енергията, която сме вложили при този начин на отваряне - ще си я получим обратно. Ти по-скоро твърдиш, че ако подходим с ключа ще получим горещ, та чак разтопен катинар и ще спечелим много енергия...
Това няма как да стане, освем ако, както казва caduceus, свещенодействието ни с ключа не е довело и до отключването и на някакви мистични енергии, освен на катинара...
>> Защо ще хабите ценни метали, след като автотермията се постига с обикновено олово.
Би ли ни открехнал как става, та да вярваме и занапред безрезервно в думите ти?
edin:
Ключът е скритото знание, чукът конвенционалното, грубата сила на класическата наука и нейните догми и канони.
Относно оловото.......жалко, че Кадуцеус не е успял. Много са се опитвали например, като Андреа Роси със същите материали ( никел и водород), но само той е успял да реши проблема. Нали? Надявам се разбирате смисъла.
Кадуцеус, това познато ли ти е от някъде? ;)
--- Цитат ---е ще споделя и тук моя опит ако някои му свърши някаква работа добре,ако не пак добре).
значи:
1.магнитен катализатор от 12 броя магнити от хард дискове и в разстоянието между тях - 4мм - 1кг дребни оловни сачми с диаметър 1,5мм за катализатор сложен на входа на въздушния филтър над тръбите на генерацията, клапата за зима - лято стои винаги на зима за да влиза топъл въздух нагряван от тръбите на генерацията.
--- Край на цитат ---
Това, че не си успял да контролираш автотермията, съвсем не означава, че катализата я няма в случая. И недей да се пениш толкова, не ти подхожда, работиш с оргон.
caduceus:
PyroVeso
Имам два тестови въздушни оптимизатора с автотермични клетки и работя по въпроса. Когато го направя и видя с очите си + още поне двама души от екипа ми, тогава ще кажа /евентуално :)/. Засега знам само, че с олово не става - което не е малко. Руснаците по времето на проф. Андреев са направили над 80% ефект или частична автотермия с въздушен оптимизатор, включващ освен еди какво си ;) и самарий-кобалтови магнити със сила 20 кг +платинирани стъклени ядра - това е малко известен факт. Ефектът върху изгарянето при ползване на иридиеви свещи е основан на същия принцип - въпреки, че никой не го разбира правилно. Паладият е с подобни характеристики от гледна точка на електринния /оргонен/ поток над повърхността му.
edin
Кой тук говори за никел и водород и какво общо има Андреа Роси? Говорим за автотермия, електринна алхимия, трансмутация на нещо изходно /въздух, вода и т.н./ във въглеводороди. Да - във въглеводороди!!! Което е доказано с лабораторни тестове в американска лаборатория, намери си книгата "И все пак водата гори" на покойния проф. Стефан Найденов и прочети. Проф. Андреев го е направил, академик Борис Болотов го е направил, проф.- Ст. Найденов го е направил, преди него още няколко души.
А това дето го цитираш, колега, са на Гого55 измишльотините - според който и стар карбураторен мотор с чугунен блок да хванеш и му вкараш водна пара в колектора, ще направи 40-50% икономия без никакви регулировки. Гоговия е Лада, има и на Бийтъл същото правено, но без никакви сачми и магнити - просто водна пара в колектора и евентуално малко пробиване на въздушните жигльори и частично запушване на горивните. Това упражнение обаче с модерен ДВГ не става по определени причини, които е дълго тук да разисквам. Автотермията няма нищо общо с този ефект - катализаторът на Гого от сачми и магнити от стари хард дискове /който като се запуши от варовика се удря в бордюра да се оправи ;D/ то е доста смешно и непрофесионално изделие, което не допринася с нищо за т.нар. частична автотермия. Естествено, поради неразбиране на процеса /не вникване и недостатъчно четене на оригинала/ той после не е успял да направи нищо на по-нови коли :) Но пише, че е постигнал автотермия - което просто не е така.
Относно последното изречение - пени се бирата, аз говоря, ама на някои са им запушени ушите май, а устите затова пък са им два пъти по-големи ;D
Иван Димов:
teofilius, Стефан Найденов е писал в книгата си "И все пак водата гори", че това което слага във водата е комплексно съединение. Освен това при повече от 2000 градуса хлорофила няма ли да се разпадне? Аз мисля, че даже комплексното му съединение се разпада на две различни съединения по време на горенето. За да не се разпада даден катализатор, сам по себе си той трябва да е много устойчив - със здрава химична връзка.
Maistora52:
Преди година време разглеждах структурната формула на хлорофила. В него има основно и най-много водород, и доста по-малко въглерод.
Без да съм специалист, мисля, че хлорофилът не се явява катализатор. Просто и той, ако е включен в онази реакция, включително водните молекули се разпадат и при наличието на кислород, водородът "гръмва". Найденов обаче, като казва, че "зелената" течност е комплексно съединение, добавя, че в нея има и амоняк, ЗА ЗАБАВЯНЕ на "взрива" и постигане на горене. Меланинът не го знам каква формула има. Но и той едва ли е катализатор.
Мисля си за паладиевата гъба като такава.
Знаем и това, че онзи янки от началото на миналия век, не е ползвал паладий, просто влизал в аптеката, купувал няколко "препарата" смесвал ги, сипвал ги във водата, която наливал в резервоара и ... колата тръгвала...
Но, знаем още, че Найденов уж бил разбрал за зелената течност от един дядка от Габровския балкан, който си я правел сам... събирал разни растения из полянките и ... после вече не се казва какво прави...
За да има катализа (ускоряване или забавяне на химичната реакция) трябва да има съответния подходящ катализатор.
Хлорофилът и меланинът не са катализатори.
Химиците тук, да вземат да пробват със смес от хлорофил (спиртен извлек от зелени листа), ацетон (разтворим е във вода май??!), вода, и нещо за вкус и мирис... може и да пламне!!!
:D :D :D 8) 8) 8)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия