Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни
Резонансните Адаптори за икономия на ток
@praktik:
Но в резонанс, ако се интегрират тези малки разлики, нали знаете поговорката капка по капка, вир става :)
Радико:
Никакъв вир не става. На всеки електромер си пише:
Електромер за активна енергия или Електромер за реактивна енергия.
И старите и новите електромери много добре правят разлика между реактивна и активна енергия. Просто реактивната енергия е паразитен ток който нито извършва работа нито носи някаква полза, само натоварва трансформаторите и проводниците. Поради тази причина енергото държи всеки да си го локализира в своята територия със кондензаторните батерии, друго нищо. Всъщност ако включиш много батерии за косинуса, капацитивният ток да превишава в пъти активния. Тогава старите механични електромери могат дори да се завъртят назад. Виждал съм такова нещо, но електронните просто ще отчетат колко точно е активната енергия колко реактивната за какъв период от време и така на татък с най малки подробности.
spirit1:
Какъв е смисъла да се пишат и коментират неща, които нямат никаква връзка с този уред. Г-н Христов къде в обявата е написано описаните от вас:
1.КПД > 1
2.Наличие на СЕ
3.Промяна на cos fi
Как е възможно да си измисляте - тези неща са вътре в главата ви и ви пречат да разберете какво четете.
Няма да качвам текста на обявата. Но там е написано :
1.Намалява консумираната енергия от мрежата
2.Изправя тока и минава през схема за допълнителна мощност (амплитуди) - патент на Тесла
3.Намалява сметката за тока
На клиент му е необходимо да знае само това. Уредът е осигурен за 35А и се ползва на 8А, което го прави вечен.
Но за такива като вас, които четат много, НО ВИЖДАТЕ САМО ТОВА В ГЛАВИТЕ ВИ, няма никакво значение.
Адапторът ви дава всеки месец по 20-30лв и , който не му харесва да не го купува. Че то дори жените не обсъждат едно червило толкова време. Казвам ви, че сте подведени, увредени с теории за СЕ и т.н.
Ако някой може да мисли щеше да разбере това - СИСТЕМИТЕ , КОИТО СЕ САМО-ЗАДВИЖВАТ НЕ СА С КПД > 1.
Всяка система в работен режим работи на 30% по-малко от максимално допустимия за разрушаване. Това означава, че системите работят на по-малко от 100% дори няма 1.
Нека някой администратор да помисли дали да не спира теми, в които няма смисъл като тази тук.
КОЙТО ИСКА ДА СЕ РАЗВИВА ДА ПОЧНЕ ДА МИСЛИ ЗА СЕМИНАРА И ДА СИ ДАДЕ ВОТА. А АДМИНИСТРАТОРИТЕ ДА ПОМИСЛЯТ МОГАТ ЛИ ДА ОРГАНИЗИРАТ ПОДОБНО МЕРОПРИЯТИЕ?
@praktik:
Радико, нищо не си схванал от това което съм написал .
prp:
Според мен уреда работи и наистина ще икономиса ток при реотанните уреди но за сметка работата която ще свърши. Вместо 2 киловата ще понижи на 1 но толкова и топло ще получиш 1кВ. Просто намаля напрежението от 220в на 110в а ампеража си остава същия. Печката ще работи но 2 пъти по-слабо. Един уред към контакта с таймер ще спести повече според мен.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия