Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни
Резонансните Адаптори за икономия на ток
PyroVeso:
Лошо... вместо Духът на Симо да продава Тестатики, или поне токът, произведен от тях, той се занимава с глупости - да продава уреди за икономия на ток...
Спретваш си едно ВЕИ в двора, узаконяваш го, всеки месец докладваш за увеличение на мощностите и пускаш по една Тестатика в мазето - чиста работа и пей сърце!
spirit1:
Моля да слагате вашето име на схеми, които са качени от вас и нямат нищо общо с мен. Тази схема дори не се приближава до оригинала на адаптора. В България и да не вярвате има десетки малки фирми, които правят такива уреди - вземете да направите теми и за тях. Схемата на Тесла дава допълнителни сигнали - ако искате я наречете генератор на реактивна мощност или измислете пак някой термин - в това ви бива. Обяснението бе точно и напълно достатъчно.
@praktik:
--- Цитат на: prp в Август 28, 2013, 01:05:58 pm ---Според мен уреда работи и наистина ще икономиса ток при реотанните уреди но за сметка работата която ще свърши. Вместо 2 киловата ще понижи на 1 но толкова и топло ще получиш 1кВ. Просто намаля напрежението от 220в на 110в а ампеража си остава същия. Печката ще работи но 2 пъти по-слабо. Един уред към контакта с таймер ще спести повече според мен.
--- Край на цитат ---
Няма как, при един и същи ток в двата случая, при вторият случай да работи по слабо.
prp:
--- Цитат на: @praktik в Август 28, 2013, 05:52:15 pm ---Няма как, при един и същи ток в двата случая,при вторият случай да работи по слабо.
--- Край на цитат ---
Значи 220в 16а и 110в 16а е един и същ ток така ли?
g1905:
Да, ток 16А си е ток 16А, мощността е различна.
P=U.I.cosф за променлив ток
P=U.I за постоянен ток
P-мощност
U-напрежение
I-ток
cosФ-(косинус фи)фактор на мощността
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия