Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе
milintron:
Не е трудно да създадеш вълната, трудно е да проумееш процесите.
mito_kupona:
--- Цитат на: Velektra в Март 29, 2015, 12:33:52 pm ---mito_kupona, тогава не е ли по-лесно вместо да се създават стоящи вълни, което е трудно и освен това да се позиционират и на точно определено място е да се направи следното:
На намотка навита на отворен магнитопровод подаваш постоянно напрежение и създаваш постояно магнитно поле. Върху нея навиваш товарна намотка в която няма да има напрежение, защото магнитното поле е постоянно. Затова отстрани слагаш модулираща намотка с променливо електричество, например 50 Нz и така тя като си променя полюсите S и N ще отблъсква или привлича магнитното поле. При това вече ще се индуцира ток в товарната.
????
--- Край на цитат ---
Така, както ти предлагаш двете бобини ще, са в една и съща плоскост и ще си влияят или ще има реакция на Ленц, а на идеята по-горе заземителния проводник в, който се създава стоящата вълна е разположен на 90º градуса от товарната бобина и няма реакция на Ленц, което всъщност е и гениалното на тази идея, ако изобщо работи. Другото е, че за създаването на стояща вълна е необходима много малко енергия, докато за създаването на магнитно поле с електромагнит трябва много повече енергия. Всичко е въпрос на експерименти, а и Капанадзе говореше, че е изгорял някакъв електромагнит, когато е откачил заземлението на клипа с „аквариума“. А такава конфигурация, която ти предлагаш съм правил и имам някъде в тубата клипове на експериментите. Не твърдя, че съм получил СЕ, но там се доближих максимално до истината и получих доста обнадеждаващи ефекти. Просто интуитивно се усеща, когато нещото ще заработи или не. Но спрях до там, защото по форумите тръгнаха други идеи и аз реших да проверявам тях и така до днес, просто „троловете“ ми отклониха вниманието в други посоки, но сега твърдо съм решил да направя тези експерименти по горната идея, защото съм подготвил почти всичко. А тогава нямах и нужните измервателни прибори и друга техника за прецизна работа и точни измервания.
Velektra:
--- Цитат на: mito_kupona в Март 29, 2015, 12:08:43 pm --- ....В самата идея има много логика стига полето на стоящата вълна наистина да се държи, като полето на много силен магнит, .....
--- Край на цитат ---
Ето това е основното и затова казах по-горе че не е вярно.
Това означава че ако има около устройството на Капанадзе например болтове и гайки те трябва да залепнат по него.
(Според мен) при Капанадзе въобще не играят магнитни полета. Може и да има но не се чака от тях да произведат енергия.
Бях писал и на друго място, че енергията се създава още в първичния кръг на ТТ (постоянен ток, кондензатор, искрище и бобина(а може вместо бобина и само дебел проводник(Грей))).
Мислете как да я преобразуваме в познатото ни електричество. Тестатика и Грей използват перфорирани медни или алуминиеви ламарини, но не зная каква е идеята и как става това преобразуване в ток. А Капанадзе може би е открил чрез намотки да преобразува енергията.
mito_kupona:
Ето това е една плоска двойна дълга линия навита на спирала или VIG „vector inversion generator“ и всъщност е една от разновидностите на Тесла трансформатора. Давам това за пример понеже в заземителния проводник протичат същите процеси, вълните се разпространяват по същия начин в проводника, само че линията е една. Искам да акцентирам върху това, че цитирам „ след отражението на вълните от краищата на проводника или активната линия, те променят знака си на противоположния и започва обратния преход от магнитна енергия в електрическа“ Именно за това максимума на напрежение на стоящата вълна трябва да се получи в края на индуктора, а максимума на тока в края на заземителния проводник или на контакта му със „земята“, защото вълната, когато достигне краищата на линията, тогава става прехода от електрическа в магнитна енергия, а как става това, вълната се отразява от края на линията и се завърта в противоположната посока и именно при това завъртане енергията преминава в магнитна и после вълната тръгва по проводника в обратна посока, пак като електрическа енергия, но с обратен знак. Когато се създаде вълнов резонанс в заземителния проводник и стоящата вълна се получи на края на индуктора, мисля че ще се получи много силно магнитно поле, което да пресича навивките на товарната бобина и да се индуцира ЕДС в нея. Така аз разбирам тези процеси, но пак повтарям, всичко е въпрос на експерименти, много работа и безсънни нощи.
milintron:
Слушай, Българино без поялник !!!
Това което, ти пише Митака е, точно работещия процес !!!
Това че , имаш капаци на очи, и не желанието да ги свалиш, те прави герой, си е чиста печалба!!
Дай боже, повече тапаци !!
Мите, защо си губим ценното време ¿
Те , са тук да спорят .
И, това е приоритет, рейтинг.
Гоуеми са.
Карат Гоуф с винкеу.
Та нали, тая трева трябва да се пасе!
Митак, аз имам направено, ще ти покажа.
Дай идея, защо не вдига мощност.
Иначе всичко е ОК.
Навигация
[0] Списък на темите