Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе
dymelsoft:
Газената лампа и кибрита до нея ме кефи. ;D ;D ;D
И това ако не е СЕ ... здраве :P
Velektra:
По-якото гориво е зад газената лампа.
mito_kupona, приемам че това което си написал е за "заблуда на врага". Иначе въобще не е вярно. А за мен ти си умен и техничар човек, затова не приемам че това което пишеш го мислиш че е вярно.
mito_kupona:
--- Цитат на: Velektra в Март 29, 2015, 11:05:50 am ---По-якото гориво е зад газената лампа.
mito_kupona, приемам че това което си написал е за "заблуда на врага". Иначе въобще не е вярно. А за мен ти си умен и техничар човек, затова не приемам че това което пишеш го мислиш че е вярно.
--- Край на цитат ---
Не знам дали е вярно, защото още не съм експериментирал по тази идея, но това е същото за което говори и Руслан в последните си постове и мисля, че идеята идва от тук. http://next-energy.2x2forum.ru/t67p100-topic
mito_kupona:
--- Цитат на: Velektra в Март 29, 2015, 11:05:50 am ---По-якото гориво е зад газената лампа.
mito_kupona, приемам че това което си написал е за "заблуда на врага".
--- Край на цитат ---
Врагове нямам и не искам да заблуждавам никой. Аз вярвам на всяка идея, докато не проведа нужните експерименти. В самата идея има много логика стига полето на стоящата вълна наистина да се държи, като полето на много силен магнит, а самото задвижване, за да пресича намотките на товарната бобина и в тях да се индуцира ЕДС не труден процес. Трудното е създаването на стоящата вълна на точното място, максимума на напрежението трябва да се получи на свободния край на индуктора, а максимума на тока в края на заземителния проводник или на контакта му със „земята“.
Velektra:
mito_kupona, тогава не е ли по-лесно вместо да се създават стоящи вълни, което е трудно и освен това да се позиционират и на точно определено място е да се направи следното:
На намотка навита на отворен магнитопровод подаваш постоянно напрежение и създаваш постояно магнитно поле. Върху нея навиваш товарна намотка в която няма да има напрежение, защото магнитното поле е постоянно. Затова отстрани слагаш модулираща намотка с променливо електричество, например 50 Нz и така тя като си променя полюсите S и N ще отблъсква или привлича магнитното поле. При това вече ще се индуцира ток в товарната.
????
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия