Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе

<< < (9/46) > >>

tsurko:
Мито:
--- Цитат ---Но ако се постави рзрядник, забележи, къде е поставен, тогава в кондензаторите С1 и С2 ще се натрупва енергия, докато сработи разрядника и предаде във вид на мощен импулс енергията натрупана в кондензаторите на индуктора, който от своя страна го предава на повишаващата бобина L4.
--- Край на цитат ---
В случая които показваш предполагам може да се направи и с един кондензатор като LC контур, което и ще е по лесно според мен за изчисляване за резонанстната честота.
При провеждане на личен опит като заредя за кратко такъв LC контур и проверих за безопастност с фазомер се получаваше като един постоянен кръг от само поддържане между кондензатора и намотката за не определено време.
В предоставения от тебе опит който си показал и с осцилограмите мога да ти кажа много да внимаваш от личен опит, а и май вече и от твой опит спрямо това което прочетох в друга тема. Нека всеки които опитва много да внимава, защото аз докато експериминтирах бях пораздалечил малко повече сондите на разрядника и все едно го нямаше, и докато се осетя къде ми е грешката изгорих три трансформатора защото при натрупването явно връща някакъв импулс и ми заминаваха само първичните на захранващия трансформатор. Нека тези мой и не само грешки да послужат на всички който якспериментират за да не останат изненадани.

GreenHulk:
За искрището - РусланХ в ютуб беше сложил разрядник във въздушен траф и при разряда се генерираше напрежение във въздушния траф. Някой пробвал ли го е това?

GMG:
  Дали ще е дезинтеграционен процес или стряскащ импулс, няма абсолютно
значение, поне за мен. Не съм го виждал тоз ефир, етер, од, чи, при, мри и т.н.
нито съм го усещал, дори и косвено...

Като гледам, сте се хванали с по-трудния вариант ::)
Не е вярно, че искрището излъчвало или в него се съдържал голям спектър!
Трябва да се изчисли много точно дължината на жицата, както и капацитета
Въобще трудоемко е,  и като не стане от първите два-три пъти, ще ви се
скърши хатъра

За да се разбере принципа и да се отговори на вечния въпрос:
"От къде идва прибавката", започнете с нещо по-дребно, бях качил доста схемки,
а и колегата Х_name42 тоже
Имаше едни теми за Хмелевски и Анквич - прочетете ги, Мелниченко от тях се е учил
и не само той ;)

Извинявайте ако звуча малко напътстващо като един друг колега от един гараж,
но разликата между нас е... доста ефирна 8)

tsurko:
За усилващия предавател Мито, аз смятам, че Капанадзе не си е играл да експериментира за по - добри резултати с разположението на разрядника понеже на видеата са свързани така да се изразя стандартно както при изложените от мен схеми 1 и 2.
Не знам до колко е възможно и ще ви попитам.
Може ли в резонансен трансформатор без сърцевина да се прехвърли малък Волтаж с висок Ампераж пример: 1 V 10 A и каква част от този ампераж ще се прехвърли, и какви загуби би имало?
Случайно преди няколко месеца докато четях една статия в Уикипедия попаднах на една друга и от  тогава смятам, че Капанадзе до някаква степен или изцяло е успял да го постигне така цитирания израз " гребен + гребен увеличаване на амплитудата" ето и линк към страницата за да не заемам много място като го копирам текста.
Линк: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F

GMG:
   Мито! Колкото разбрах, ти също си имал контакт с една от кутиите
Не знам кога и какво си видял, ние ходихме 2005г.

Преспахме там и имахме уникална възможност да се приберем с
една прозрачна кутия - наречена Генератор!
Онова пишлеме-кьосе, незнайно защо го наричаха Хайко, беше
хлътнал по наш'та шофьорка-преводачка (моя бивша комшийка)

Та... предния ден, същия тоя Хайко (при работеща установка),
посочвайки искрището го питам:
От туда берйот са енергия?
- Нет, ето клапан!
- Клапан?
- Да - предохранител!
- Що ето? (после дамата ме светна, че било бушон)
Същото това кьосе Хайко искаше 2000$ и Дора за жена
Никакъв проблем не беше прехвърлянето на кутията в Субарото,
проблема беше Дора! ;D

Мога да опиша цялата история в подробности, ако има някой на
който му се пише - би сътворил една истинска трилогия...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия