Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе

<< < (42/46) > >>

tsurko:
Ако правилно разбирам концепцията та си е направо Капанадзе. Съвет: с заземяване на Тесла трансформатор ефекта му е по-голям.

mi68:
Здравейте,
Направих опит с коаксиален кондензатор и тороид. Идеята е зарядите се натрупват по изпъкналата част на кондензатора, а вътре е компенсирано полето т.е.Фарадеев кафез. Използвам медна ламарина, в центъра за малко да влезе цинкова гилза от батерия R20.
Опитът има добри и лоши страни.
Добрата е напрежението на празен ход на товарната намотка е по-високо от входното. Лошата е не може се извади ток. Според мен трябва да сложа допълнителни два тороида за сваляне на енергия.   

mi68:
Здравейте,
Според мен генератора на Капанадзе има три основни блока, ще ги илюстрирам с механична аналогия.
Имам механичен грамофон с фуния.
-първи блок грамофонна мембрана
-втори блок усилвател тип "рупор"
-трети блок човек.
В първия блок грамофонна мембрана може се замени със слушалка или високоговорител. Вторият блок остава. Третият блок замествам с микрофон и правя обратна връзка с първия блок слушалка.
Първият блок на  генератора на Капанадзе е бобина и кондензатор. Вторият е създаване на стояща вълна. Третия блок е отделна  бобина или бифиляка за приемане на енергията. Четвърти блок за обратна връзка за самовъзбуждане.
От горното се разбира, съм допускал груба грешка, възбуждащата бобина, трябва да работи като приемна. Това изглежда може само в импулсен режим, подаваш импулс и чакаш резонансен отговор. Това изглежда е за напреднали!

Velektra:

--- Цитат на: mi68 в Май 28, 2015, 01:16:38 am ---От горното се разбира, съм допускал груба грешка, възбуждащата бобина, трябва да работи като приемна. Това изглежда може само в импулсен режим, подаваш импулс и чакаш резонансен отговор. Това изглежда е за напреднали!

--- Край на цитат ---

Защо да е за напреднали? Простите прилепи го правят и владеят до съвършенство!  :)

mi68:
Здравей колега  Velektra,
Изглежда просто в моята аналогия слушалката да излъзва и после да работи като микрофон, но това е уплътнение по време, съответно честота. Електрониката изглежда сложна, отколкото разделени функции. Пускаш тон в слушалката и с микрофон приемаш, "разделяй и владей". Другото "единението прави силата" е неконтрулируемо за момента от моя гледна точка.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия