Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Да преоткрием Тесла чрез Капанадзе
mi68:
Здравей колега,
Теорията може да се знае но има тънкости. Примерно екстра бобината на Тесла, напрежението зависи от загубите, а не от качествения фактор на кръга. За това дали ще се насища ферита, няма значение, трансформаторния ефект не работи.
В опита имам два резонанса:
-бяла и кафява намотка са резонансно свързани или зиг-заг, бобина на Тесла.
-цялата индуктивност на бяла и кафява намотка заедно с капацитета на плочите правят втори резонанс.
Тороидът се навива по-трудно, трябва мотовилка, но този е едноредов и предварително съм отрязал проводниците, бобината е четирифилярна и се намаляват загубите, имам голямо разстояние между проводниците (стъпка).
При този опит се цели спинова (торсионна) индукция или силен градиент на електромагнитното поле в стоящата вълна. Постига се компакност.
При тръбна конструкция трябва да се работи с униполярни капацитети, според Лекции на Тесла, тук ползвам взаимен капацитет.
Просто съм взаимствал от дневника на Тесла от Колорадо Спринг, спазвам съветите на Тесла.
П.П. http://mazeto.net/index.php/topic,8689.msg59684.html#msg59684 Лекции на Тесла на руски, издание на белградския музей на Тесла.
Иван Димов:
Понеже много се говори за стояща вълна, позволявам си да дам едно мое обяснение с пример на проста електрическа схема. В приложения файл се вижда сблъсък на две вълни (положение 1.), последван от движение в обратна посока (положение 2.). Точно същото се получава в нарисуваната електрическа схема. Значи ли това, че така енергията ще е в повече? Честотата вляво и вдясно е една и съща.
tsurko:
Говори се много за стоящата вълна понеже и в еднопроводното предаване на енергия на Тесла в опънатия проводник от трансформатора до приемника на 20км. разстояние едно от друго също се получава стояща вълна от където е едното умножение на амплитудата а другото е още в началото от самия кондензатор на индуктора, и като се събере целия сбор от увеличение получаваш многократно повече от колкото си вложил. Не съм на 100% сигурен, но ако схемата е вярна трябва да е така само дето си мисля, че при изработка намотките трябва да са една върху друга. Тука от известно време гледах различни намотки в които се получава стояща вълна и засега знам само три вида намотаване при което в намотката се получава стояща вълна.
1. При Акула тип "граната" както я наричат.
2. Бифилярна ( не съм сигурен точно за свързването понеже са няколко варианта, а може би при всички.)
3. Не знам как да го нарека може би "гира" които Капанадзе използва при малките установки и в клипа които съм публикувал в преден пост.
https://www.youtube.com/watch?v=Zn3jTa0VMb0
x_name41:
--- Цитат на: tsurko в Април 30, 2015, 12:50:45 pm ---Говори се много за стоящата вълна понеже и в еднопроводното предаване на енергия на Тесла в опънатия проводник от трансформатора до приемника на 20км. разстояние едно от друго също се получава стояща вълна от където е едното умножение на амплитудата а другото е още в началото от самия кондензатор на индуктора, и като се събере целия сбор от увеличение получаваш многократно повече от колкото си вложил. Не съм на 100% сигурен, но ако схемата е вярна трябва да е така само дето си мисля, че при изработка намотките трябва да са една върху друга. Тука от известно време гледах различни намотки в които се получава стояща вълна и засега знам само три вида намотаване при което в намотката се получава стояща вълна.
1. При Акула тип "граната" както я наричат.
2. Бифилярна ( не съм сигурен точно за свързването понеже са няколко варианта, а може би при всички.)
3. Не знам как да го нарека може би "гира" които Капанадзе използва при малките установки и в клипа които съм публикувал в преден пост.
https://www.youtube.com/watch?v=Zn3jTa0VMb0
--- Край на цитат ---
цурко, стига с тая стояща вълна бе, тва да не ти предавател по системата на Херц? ииииии аман вече, стоящи вълни, вълнови резонанси, четвъртвълнови резонанси, насочени отклонители, циркулатори, квадратурни мостове и т.н., здраво са ви набили във канчето тая радиотехника та няма отърване. Някой беше казал: "Във радиотехниката чудеса няма", и питам се как може още да мислите че със радиотехниката ще откриете СЕ?, това няма да стане докато приравнявате към радиотехниката системата за предаване на Тесла, това ще ви изяде главата, докато не се отърсите от тези предразсъдъци набити ви в дебелите кратуни. Във предаващата система на Тесла няма стоящи вълни! (по точно във самия предавателен тракт!), радиотехниката във системата на Тесла е до оразмеряването на Тесловия трансформатор и оразмеряването на първия електромагнитен резонансен кръг, оттам нататък са статика, потенциал, електростатическа индукция и електрически силови линии. Върха на Тесла трансформатора е един точков елементарен макрозаряд, който излъчва в пространството само и единствено електрически силови линии
ей онова плюса на картинката е върха на ТТ, там има връх на вълната на напрежението, (статически потенциал) и излъчва само и единствено такива линии, (ако е безпроводно) или ток на разместване и електростатическа индукция (ако е еднопроводно)
tsurko:
ОК Да приемем, че си прав, ще ми обясниш ли как се създава по какъв начин се прави намотка за да се направи интерференция ( сблъскването на две или повече вълни ). Приемам, че може би не съм прав аз, но дори и в последното видео на Руслан от оня ден когато подробно обяснява какво се случва при неговия генератор явно пак си ги бръщолеви някакви сигурно, но както и да е ето и неговия клип: https://www.youtube.com/watch?v=zBAB5uYAeA8
Нямам си и на представа от радио техника, ако не си прочел мой преден пост, където съм споменал, аз дори съм много далеч от това дето съм завършил. Не съм учил нито слабо токови, нито силно токови, споменал съм че ми е хоби.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия