Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Ветро генератори

Хоризонтално-осеви вятърни турбини

<< < (12/16) > >>

Радико:
Valex
Ако правиш ветрогенератор защото това ти е хоби и ти доставя удоволствие, естествено, че всички сметки отпадат правиш го толкова голям и такъв тип какъвто те кефи. Обаче ако го правиш с цел икономическо разтоварване на семейния бюджет то сметката не е по различна от тази на счетоводителите. просто пресмяташ колко пари даваш за ток годишно, колко ще даваш "евентуално" след поставянето и съответно разликата за колко време ще покрие разхода за направата на ветрогенератора. Аз мойта сметка съм я сметнал и излиза почти добре, почти защото трябват свободни пари на куп. Поне хиляда лева.     

valex:
Радико
Това за което говориш е проектиране, план, но не и амортизация според мен. Иначе и из мисля по същия начин. Но при мен нещо не ми излизат сметките. Аз включително смятам и времето за изработка. Но най-вече проблема ми е доколко е достатъчен вятъра при мен. Аз съм под платото над Варна, малко на завет под хълма. Въпреки това особено зимата има доста североизточен вятър. Решил съм, че най-подходящия вид е нещо  като в pdf-a поставено на билото на покрива. Но засега само правя сметки. Не обичам да се "набутвам" с пари и труд :)

Радико:
Разбира се, че е план всичко се планира, амортизационните отчисления също защото това са единствените "разходи" след пускането в действие на устройството. едно такова устройство "ветрогенератор" ако е направен достатъчно здрав да не се счупи рано или късно ще се изплати. Такова подобно като това на PDFа утре ще го снимам и ще кача тук снимката, макар че става само за детска играчка. Единственото му предимство е безумно ниската цена.   

Maistora52:
Много ме блазни тази идея да си направя и аз една такава турбина. Ветрове при мен - всред полето, дал бог на воля... Предимството на вертикалната е, че тя е безразлична към посоката на вятъра, докато хоризонталната иска точно разположение - на 90 градуса спрямо вятъра. За мен обаче има и средно положение - сбор на двете конструкции, или по-точно: хоризонтална турбина хваната за опората чрез един централен лагер, който ще й позволява да се самонагажда според посоката на вятъра. Трябва естествено да има и "опашка", с която да хваща посоката.
Дайте ми обаче точни параметри на самия ел-магнитен генератор и вързаната за него ел. схема - акумулатори, конвертори и прочие джаджи, с които да се подава точно напрежение на акумулаторите.
Сметките за вложени материали, амортизации, срок на изплащане и пр. - са ми безразлични - просто имам почти всичко необходимо. Акъл си нямам само!!! - нали знаете: "Луд умора нема!"
...
GTV - мед ти капе от устата, братко,
--- Цитат на: GTV в Юли 07, 2013, 07:21:00 pm ---   П.П. Във форум без администрация богопомазания е Модераторът, всички останали сме равни. :D

--- Край на цитат ---
само дето "Бог не чуе!" - а иначе си имаме администрация, но на нея й е писнало от множеството безумни свади тук, и не желае да се занимава с тях! Други проблеми си има тя за решаване!

GTV:

--- Цитат на: Maistora52 в Юли 09, 2013, 10:15:19 am ---Дайте ми обаче точни параметри на самия ел-магнитен генератор и вързаната за него ел. схема - акумулатори, конвертори и прочие джаджи, с които да се подава точно напрежение на акумулаторите.
Сметките за вложени материали, амортизации, срок на изплащане и пр. - са ми безразлични - просто имам почти всичко необходимо. Акъл си нямам само!!! - нали знаете: "Луд умора нема!"

--- Край на цитат ---

Ееех братко Майсторе, бих казал - " Вода гази, жаден ходи" ! При толкоз магнитни мотор-генератори във Форума, хващаш нещо работещо, интегрираш вятърна турбина и си Ок.
Просто трябва малко абстрактно мислене. Ето една идея на две в едно.

Това,
 http://www.youtube.com/watch?v=H-jCjlemgEM
   в това. ;)
 http://www.youtube.com/watch?v=d6mRUGMDYxc
   Или в това. :)
 http://www.kiestu3.com/videopage/on/Tmyz34WOFbw.html

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия