Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Ветро генератори
Хоризонтално-осеви вятърни турбини
GTV:
Вече два пъти се опитвам да попитам как се получава центробежно изтичане при линейна скорост на тялото. Дайте нещо конкретно което да ползва потребителите.
valex:
fade
Аз за първи път използвах термина "линейна скорост", който наистина е грешен. И това ми недоглеждане е подвело Seeker.
GTV
Нещо не разбирам какво искаш да постигнеш с тази тема? Ако искаш нещо да научиш нещо питай за конкретни неща. Иначе темата ще се разводнява.
GTV:
Е, не аз повдигнах въпроса с дефиницията на величините. Когато претенцията ни е да познаваме материята, въпросната грешка е недопустима. Все пак ъгловата скорост е векторна величина и лесно обяснява въпросното изтичане.
--- Цитат на: valex в Юни 30, 2013, 12:06:02 pm ---GTV
Нещо не разбирам какво искаш да постигнеш с тази тема?.....
--- Край на цитат ---
Още със въведението ми към Темата съм обяснил. След като разбрахме как да реализираме нискооборотен генератор, хубаво би било да построим и подходящата ветрова турбина.
Изглежда че начина ми на изразяване дразни колегите за което се извинявам.
Радико:
Колега GTV
Вимпелния вятър не води до усукване на крилото защото такъв вятър в същност няма Това е условно наименование на посоката на резултантната сила породена от събиране на скоростта на вятъра със скоростта на крилото.
GTV:
--- Цитат на: Радико в Юни 30, 2013, 03:00:19 pm ---Колега GTV
Вимпелния вятър не води до усукване на крилото защото такъв вятър в същност няма Това е условно наименование на посоката на резултантната сила породена от събиране на скоростта на вятъра със скоростта на крилото.
--- Край на цитат ---
Има и по сериозни изследвания за усукването на крилото, но това е най близко до темата:
http://www.gurit.com/files/documents/3_Blade_Structure.pdf
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия