Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Експеримент с кондензатори

(1/9) > >>

vsl:
Здравеите,

Търсеики неща за Тесла намерих следният отговор от nickname  на които нямат много вяра в интернет. Предоставям линка от страницата на която го видях.

http://es.answers.yahoo.com/question/index?qid=20070612061808AAia250

В превод отговора гласи

Вземете 3 кондензаторa първончално разредени със стойност C, 2 диода, трансформатор със съотношение 1:1, ако нямате може да си го правим или да свържете две еднакви трансформатора най-накрая на ключ.

Заредете един от кондензаторите с постоянен потенциал от батерия или регулирано зарядно. Този кондензатор се свързва последователно с единият диод, първичната на трансформатора и другият  първоначално разреден кондензатор. Веригата се затваря с прекъсвач или първоначално отворен ключ. към вторичната на трансформатора се слага другият диод последователно с друг кондензатор чрез затваряне на вторичната верига като обикновен половин вълнов токоизправител.

Когато затворите ключа на първичния видите следното явление очевидно обяснимо:

Мощна искра, като затворите ключа, още по-мощна от ако дадем на късо C директно. След анулиране на тока системата се стабилизира и ние виждаме, че:

* На двата първични кондензатора остава половината от първоначалнато напрежение

* Във вторичният кондензатор се появява се появава напрежение равно на първоначалното V. Това е пренебрегвайки напрежението в диода.

При анализа на електрически вериги винаги се налагат два закона, закона за запазване на заряда и закона за запазване на енергията, вижте какво се случва тук

Ако ние наричаме V първоначалното напрежение с което се зарежда кондензатора, имаме първоначален заряд равен на

Qi = C * V


След стабилизиране на системата общия заряд на 3 кондензатора заедно е


Qf = C * V / 2 + C * V / 2 + C * V

Qf = 2 * C * V

или

Qf = 2 * Qi

Появява се два пъти електрическия заряд които имахме в началото, така че на практика не е изпълнен тук закона на заряда, нека да видим какво се случва с енергията

Енергията която се съхранява в кондензатора преди неговото разреждане е


Ei = 1/2 * C * V ^ 2


И сумата на енергиите в трите кондензатори в края, когато системата се стабилизира

Ef = 1/2 * C * (V / 2) ^ 2 + 1/2 * C * (V / 2) ^ 2 + 1/2 * C * V ^ 2

Ef = 3/4 * C * V ^ 2

Ef = 3/2 * Ei


В момента има 1.5 пъти повече енергия, разпределена така че в вторичната намотка на трансформатора имаме отколкото два пъти на повече енергия и мощност от тази в първичната.

Електричеството само се присмива от закони, които преди повече от 150 години някои е изтълкувал зле. В една толкова проста верига електричество само говори за себе си, особено когато тя е сглобена и тествана наистина. Имайте предвид, че когато полярността на диода се обърне в вторичната намотка ефектът се намалява значително, което означава, че има само един начин, тъй като импулсът е еднопосочен.

Възниква въпросът, ако се появява повече заряд в системата, от къде идва?, Вакуум електронна материализация, отговорът е не, това е проста електростатична индукция.

Другият неизбежния въпрос е, нарушава ли се закона за запазване на енергията, отговорът е не, законите на ел. веригите не смятат външните енергии към него. Грешката е че винаги се е приемало че има електрическа енергия само вътре в проводниците.

vsl:
Аз направих експеримента по следния начин. За трансформатор използвах тороидално ядро с по 15 навивки за всяка страна на трансформатора. За диоди взех два 1н4007. Нямах три еднакви кондензатора затова използвах два от 4700 мФ и за вторичната страна сложих един от 6300мФ. Пробвах с диодите в двете посоки. Не получих резултата които се описва в отговора.

Какво мислите вие по въпроса?

mi68:
Здравейте,
 Грешка е че винаги се е приемало, че има електрическа енергия само вътре в праводниците. Как изтълкува това изречение? Пробвай с униполярни кондензатори но това е за високи честоти.
 Имаме три кондензатора и трансформатор. Два кондензатора в първичната и един във вторичната. Диод се слага да нямаме трептене. Зарежда се един кондензатор от външен източник (батерия), прекъсва се източника. Зареденият кондензатор зарежда втория кондензатор през трансформатор. Третият се зарежда от трансформатора до напрежение на първия кондензатор? - трябва проверка.
Капацитета на първите два кондензатора са последователно свързани и са половина на капацитета спрямо третия, любимото ми параметрично усилване.
1н4007 за ток на проводимост е нискочестотен, а трансформатора за тези стойности на капацитета трябва да е с фаромагнетик, така мисля.
 Сметките, които са дадени изглеждат правилни, ако третият кондензатор се зарежда до захранващо напрежение.

Радико:
Ако всичко това беше вярно при тези 150% КПД то с една съвсем проста комутация за размяна на кондензаторите би се получило устройство даващо огромно количество енергия  ;D
Всичко това е плод на някой незрял теоретик експериментирал само на хартия.

vsl:
Здравейте,

Както казах в началото отговорът е на човек с имейл адрес enertec2200SINESTO@yahoo.es като се пише без SINESTO. Той има отговори по най-различни теми в много от форумите. В един от тях прочетох, че е бил измамник. Много ми е интересно защо казваш, че на теория става, но не и на практика.

Добавям картинка със схемата, която използвам. Не използвам 100 волта, а само 20в. Все още не успявам да измеря напрежение във вторичния кондензатор, но вижте една проста симулация. Данните са на картинката.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия