Справочници, схемотехника, теория > Практически опит

Изработка на зъбни колела

<< < (7/9) > >>

GreenHulk:
Вероятно искат старото изделие за модел, за да му направят 3D сканиране/оцифровка за печатане с 3D принтер.

juliang:

--- Цитат на: GreenHulk в Март 14, 2019, 04:53:15 pm ---Вероятно искат старото изделие за модел, за да му направят 3D сканиране/оцифровка за печатане с 3D принтер.

--- Край на цитат ---
Почти никой не ползва тази техника за производство на прецизни изделия. Дори и чертежи не се правят от сканирани екземпляри, освен ако не ги ползваш за подложка. А сканирането на изделие води до пренасяне на износването и деформациите върху готовото изделие. Да не говорим за все още малката разделителна способност на тези устройства - грешка от 0.5 - 1 мм ще направи едно такова зъбно колело неработоспособно.
Старото изделие може да се ползва за сваляне на размери, след което новото се проектира в съответния софтуер и се подава за изработка от принтера.

EDM electronics:
Някой може ли да ме насочи, откъде мога да намеря комплект зъбно колело с ориентировъчен вътрешен размер Ф25 и външен от Ф50 до Ф70 /ситна резба/ с червячна ос или само червей, т.е. комплект на червячен редуктор?
Или може да стане и от някакъв отпадъчен двигател. Няма проблем да се поровя из боклуците за малко. Ще се дегизирам да не ме разпознаят.  ;)
От двигател за чистачки не става, много е нежен, пластмасов и ще се износи бързо.
Приемам дарения!  ;)

Нужен ми е за направа на серво-мотор. Червячния механизъм е по-безшумен.

Не знам дали има да се продават някъде стандартни комплекти или да търся някаква фирма, която произвежда по поръчка.

Радико:
Предполагам тука ще ти бъде удобно:
http://www.radina-m.com/bg/worm-gears.html 

EDM electronics:
А някой има ли представа сервоусилвателите на волана - електрическите как са направени. Дали не мога да ползвам механизъм от там? Нямам представа как е устроен...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия