Справочници, схемотехника, теория > Практически опит
Изработка на зъбни колела
fade:
--- Цитат на: mzk в Юни 04, 2013, 09:08:47 am ---Колелата са за един от двигателите на Майстора, мога да ти го пратя или да го снимам с шублера? Мисля, че се търси временно решение в случая.
--- Край на цитат ---
Добре де те не направиха ли там някакво колело?
Снимането с шублер може и да не е достатъчно, едно зъбно колело има модул и разни други параметри като отместване на контура и т.н. Колелото трябва да се разшифрова особенно ако ще се изработва неговият "партньор" от двойката!
Maistora52:
Онова колело е вече направено и се вгражда в момента. Става въпрос за друг проект. При мен имам същия образец, като този у MZK. Мога да го дам и него за мерене и сравняване. Нещо прозрачно-зелено е, има и черни - непрозрачни, лети във форма, прилича на плексиглас, но не е.
fade:
Ако трябва да се направи същото колело защо не го отлееш в парафин от епоксидна смола АП 2
пламгаз:
Майсторе изплюй камъчето!!! Давай вътрешен и външен диаметър, както и брой зъби и да ги направим. Номера с парафина за малко няма да стане, ако наклона е голям. Пускай параметрите в ефир и да видим кой с какво ще помогне.
Радико:
Пламгаз е прав.
Отделно, че може да се окаже, че някъде има готово подходящо изделие, примерно двойка зъбни колела от някаква машина.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия