Справочници, схемотехника, теория > Практически опит

Изработка на зъбни колела

(1/9) > >>

mzk:
Заглавието е ясно - търси се някой, който да е правил зъбни колела с някоя CAD програма, така че да се дадат параметрите и да се пусне поръчката на лазерно рязане. Необходими са за проект от форума.

пламгаз:
От какъв материал трябва да са колелата? Аз работя с фирма "10*" за лазерно; водно и пясъчно рязане. Намира се на задния вход на ПЖИ-то в Слатина, там те си правят програмите по твое задание, а за стоманени и гетинаксови колела ползвам услугите на друга фирма, коятисе намира точно преди "Интерметал". Там правих и колелото за Майстора.

Maistora52:
Добрите решения за материал са полиамид, алуминий и текстолит, в краен случай - стомана.

mzk:
Здравей Пламене! Оказва се, че на лазерно (или друго) рязане ще е най-изгодна изработката на малки зъбчатки (имам образец), защото във фирма Обликос, занимаваща се с технически пластмаси ми обявиха "приятна" цена.

По твоите места таксуват ли допълнително за изработката на колелото? На пръв прочит тия програми имат няколко входни параметъра и изкарват каквото е необходимо. Ако го правят за малко пари - чудесно, ако не - ще ги направим ние на каквито им трябват файлове и ще плащаме за изрязване на линеен метър. Лазерно можем да намерим и на други места, където цената ще подлежи на договаряне.

пламгаз:
Добро утро!!! 10* не таксуват програмирането. Носиш прототипа, задаваш параметрите и ти таксуват рязането. Другите работят със зъбонарезни машини. На "Майстора" в дружината има колега, който обеща подкрепа за изработката на полимерни 3D детайли, ама забравих кой беше.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия