Форум > Препратки, сайтове, източници

Манипулиране на реалността

<< < (14/17) > >>

Радико:
Да атос напълно те разбирам и съм съгласен "условно" с това което пишеш. По същият начин съм съгласен и с изявлвнията в клипа. Защо условно? Ами защото това са хипотези да не забравяме. Автора на клипа използва изразяване като, че ли е бил там и е видял всичко въпреки, че убеден съм самият той е наясно, че това е хипотеза. В този ужасно опорочен и перверзен момент от развитието на света в който живеем ако не говориш по този идиотски начин няма шанс някой да обърне внимание на това което казваш. Така и автора той не е виждал кораб без врати и отвори, просто развивайки хипотезата си е стигнал до логичния извод, че те стават излишни. Но какво да се прави като си сред вълци трябва да виеш като си в лудница трябва да се правиш на луд. Също така ми прави впечатление, че за огромен процент от хората е невъзможно въобще да си изградят модел на нещо повече от 3D. Най пресния пример е от по горния пост на Хипарх:
 (или просто обитание с по-висока честота)
Прави струва все го докарва до там до където се простират сетивата му. В такива моменти започвам да се чудя наистина ли мисля по толкова различен начин от другите.

hyparh:
Радико, при теб пък е обратното - правиш, струваш и накрая все се набутваш в допълнителните измерения :D Погледнато от по-различна гледна точка, те въобще не са необходими или като компромисен вариант може да сложим думата "измерения" в кавички.
Нещата извън нашите абстракции в главите ни, може да не са чак толкова засукани (или поне не по този начин), а да лежат на прости принципи, повтарящи се на всички нива. Сам го каза преди време - реалността може да се окаже не чак толкова интересна (бих добавил - за разлика от фикцията).

Поздрави на 4-то и 5-то измерение и умната с тях :D

Аtos:
Всъщност...и двата изказа са еднакво верни (или еднакво неточни).
Тук говорим за два възможни модела на проявление:
1. Самото пространство има повече от 3 измерения, това е много трудно за представа и разбиране. Всичко, което съществува в по-горните измерения, може да се проектира с част от същността си в 3D, което познаваме, а може и да изчезва!
https://www.vbox7.com/play:d036ae7ef0
2. Пространството си има не повече от 3 измерения, просто нивата на съществуване на материята са "на различни честоти" и по този начин се получава така, че всяко по-горно ниво е невидимо и почти неосезаемо за съществуващите в това под него! Обаче, изхождайки от мисловния човешки модел, няма как да се обясни, освен да се нарече "друго измерение", което е неточно!
По-правилно би било - "друго честотно ниво на съществуване".

ventsy74:
Хипарх
Ако приемеш, че гравитацията не е това, което Айнщайн ни поднесе ще имаш повече успехи в това начинание.
В смисъл приеми че няма земно притегляне, а има етерен натиск.

hyparh:
Да, Атос, много добре систематизира нещата. Аз съм привърженик именно на втора точка. Може би тук е момента да отбележа, че преди години аз също бях голям почитател на многомерността и особено на 11-те измерения, с които борави М-теорията. Но по-късно, след като се запознах с някои по-различни гледни точки, ми се струва по-вероятна именно т. 2 с различните честоти на съществуване. Нещо подобно на етерните поднива на Ледбитър, като всяко от тях може да има много различни характеристики от това над и под него и да са (почти) невидими помежду си, а в същото време обитават едно и също пространство.

Ventsy74, това (или поне нещо много подобно) отдавна съм го приел :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия