Форум > Препратки, сайтове, източници
Манипулиране на реалността
Discorder:
Цитат на Hyparh:
--- Цитат ---Непременно ще пусна резултати при следващи експерименти.
Mi68, обрисуваната от теб схема ми напомни за едно устройство, за което четох преди време... там на тороидалната и вътрешната намотка (коаксиална на тороида), се подаваше прав ток със сравнително висок ампераж, а отделно на по един от изводите на двете намотки се подава около 100kV DC. Следваше модулация с допълнителна намотка, но може направо да преведа статията в темата "Манипулиране на реалността", защото е пряко свързана с нея. Устройството се води "Gravity Resonance Coil".
--- Край на цитат ---
Може ли линк? ;)
Цитат на x_name41:
--- Цитат ---мощността която се споменава в книгата е 100 киловата (на модулиращия аудио усилвател)
--- Край на цитат ---
Тази мощност се отнася за белия шум а не за радиочестотната бобина.
Мислих малко и сега въпросите които си задавам са следните: ако честотите са от порядъка на 400-500 mhz, намотките няма как да са просто обикновен лакиран меден проводник особено ако токовете са големи. Скин ефекта при тия честоти е значителен фактор. Трябва някакви вълноводи да се ползват или литцендрат. Нека по-компетентни от мен с опит в радиотехниката да се изкажат.
Обаче според мен една такава установка просто много ще грее, а някаква част от високочестотния ток просто ще се излъчи като радиовълни със съответната честота и един куп хармоници. Ако това се цели има по-ефективни начини, нали така?
hyparh:
--- Цитат на: Discorder в Септември 13, 2013, 09:54:20 am ---Може ли линк? ;)
--- Край на цитат ---
Сега го откривам само тук, преди беше разпространено на повече места. Не е зле да си го копираме в някакъв текстови файл.
http://amasci.com/freenrg/gravity3.txt
А тук има няколко коментара по устройството:
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread1437/pg1
"Anyone who actually acomplishes this..... please let us all know how this turns out!!!! That is if you're still alive!!!! :D"
И тук автора предупреждава да се подхожда много внимателно, поради странните ефекти, които могат да се явят. Най-добре е да се върже към UPS, за да не може изведнъж да прекъсне захранването. При рязко изключване имало опасност от мощна гравитационна вълна, която да причини щети. Авторът съветва използването на три вариака - трудна работа. Може да се направи и с един, към който е вързан отделен траф с два изхода по 50V. А 100-те киловолта да бъдат нерегулируеми.
Тук конструкцията е кажи-речи идентична с тази от секция "Антигравитация" от статията по-горе в темата.
Discorder:
Запазих си го на txt. Прикачвам го да го има и тук. Обаче честно казано, доста неясноти има. Ок, кръгова намотка и навита около нея перпендикулярно тороидална намотка, като в първия материал тук. Мярнах някъде 1000 навивки за кръговата. Може би преди да качат информацията в този текстов вид е имало първоначален сайт с диаграми кое как трябва да е. Захранващата схема не е обяснена. Странното е че сякаш идеята е намотките да се захранват с прав ток с високо напрежение. Не виждам особен смисъл щото ще работят като активен товар. То си е казано че ще греят много и ще стопят восъка... Странна работа. Интересното идва в предупреждението. Като се изключи рязко полето, се създава значително изкривяване на време-пространствения континиуум. (много груб превод). Авторът предлага въпросното постоянно поле от двете намотки да се модулира чрез трета, намотана върху ферит и поставена в дупката ;D на торуса. Не съм сигурен дали това е най-ефективния метод, но експериментите ще покажат. Тука говорят за 100 киловолта и 500 вата (не разбрах на всяка намотка или заедно). Аз бих започнал с доста по-малък модел и мощности. И си мисля че именно ако основните намотки се клатят с подходящи честоти и то най-вероятно с някакви стръмни импулси може да се очаква нещо интересно.
hyparh:
Всяка намотка се захранва с 50V DC/10A, а отделно накрая на по един от изводите се подава 25-100kV DC. В списъка с необходими части в скоби е написал, че вместа DC се препоръчва 10MHz честота. Но с тия километрични проводници за намотките и 30 инчов пластмасов геврек... :D Аз също бих го направил в умален вариант.
Схеми е пуснал доколкото е могъл да ги начертае със символи, този материал изглежда е пуснат към 1990 г. в мрежата и едва ли е имало удобни програми за чертане.
Discorder:
Благодаря, така с 10 mhz и потенциала 100 kv вече звучи смислено. Моя грешка, недогледах...
http://www.youtube.com/results?search_query=hutchison&oq=hutchison&gs_l=youtube.3..0l10.779.15279.0.15751.16.11.3.2.2.0.308.1278.8j2j0j1.11.0...0.0...1ac.1.11.youtube.Rfis5JdTXzk
Тоя тип , има го в The Race to the zero point вероятно ползва подобни схеми. Ефектите са впечатляващи :o .
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия